РЕКЛАМА


За никой не е тайна, че Петко Каравелов не отстъпва по заслуги за България на бележития си брат Любен Каравелов.

Той е участник в изработването на Търновската конституция и нейн защитник в споровете за и против основния закон. Той е председател на Народното събрание, кмет на Пловдив (1883 – 1884 г.), четири пъти министър-председател, включително по време на обявяването на Съединението и неговата защита, регент след абдикацията на княз Батенберг, основател на Демократическата партия, вдъхновител на плеяда български държавници, пословично неподкупен, истински родолюбец.

Участници в дискусията:

Проф. дин Милко Палангурски - преподавател по Нова и най-нова история на България във Великотърновския университет, специалист по политическа история, партии и личности през 19 и 20 век.

Проф. дин Бисер Георгиев – преподавател по История на Българското възраждане в Шуменския университет "Константин Преславски".

Проф. д-р Веселин Янчев - преподавател по Нова българска история в Софийския университет, експерт по история на армията и вътрешната сигурност в Следосвобожденска България.

Доц. д-р Веселин Методиев – преподавател по Нова история на България. Историкът в Нов български университет, изследовател на парламентарната демокрация в България.


Каква е каузата на Петко Каравелов и колко струва цената на премиерския пост за него? Това ще се опитаме да разберем в понеделник, 12.02, от 21:00 часа по БНТ.

Гледайте История.BG!

Петко Каравелов
"ИСТОРИЯ.BG" - 12.02.2018

РЕКЛАМА