РЕКЛАМА


Паста с букет от гъби и сметанов сос


Фусили - 200 г

Манатарки (сушени)- 50 г

Пачи крак (сух) - 50 г

Шийтаке - 200 г

Сметана - 150 мл

Бяло вино - 100 мл

Масло - 50 г

Чесън - 2 скилидки

Пармзезан - 30 г

Магданоз - ½ връзка

Черен пипер

Сол

Сложете фусилите да се варят в подсолена вода. Залейте сушените манатарки и пачия крак с гореща вода и оставете за няколко минути гъбите да омекнат. Обелете и нарежете на едро гъбите шийтаке. Загрейте масло в тигана и задушете пресните гъби с щипка сол и черен пипер. Прецедете манатарките и пачия крак от водата и ги добавете в тигана.Накълцайте скилидките чесън на ситно и добавете. Залейте със сметаната и оставете соса са покъкри на умерен огън за няколко минути. Малко преди да свалите от котлона добавете и бялото вино.

Прецедете фусилите от водата и ги добавете при соса. Разбъркайте и оставете тигана на котлона за още минута-две, за да поеме пастата всички аромати и вкусове от сметановия сос с гъби. Сервирайте ястието поръсено с настърган пармезан и свеж магданоз.


Пудинг с козунак, шоколад и бадеми

Козунак - 1 бр.

Кафява захар - 75 г

Яйца - 3 бр.

Прясно мляко - 500 мл

Сладкарска сметана - 100 мл

Ванилов екстракт - 1 ч.л.

Масло - 50 г

Шоколад черен - 75 г

Филирани бадеми - 70 г

Нарежете козунака на дебели филийки и ги подредете по дъното на тавичка за печене. Намажете ги обилно с меко масло и оставете настрани. Разбийте в дълбока купа яйцата заедно с кафявата захар. Добавете прясното мляко и сладкарската сметана. Разполовете шушулката ванилия, отделете семенцата и ги прибавете. Разбъркайте и залейте козунака с млечно-яйчената смес. Поръсете обилно сладкиша с парченца черен шоколад и филирани бадеми. Прехвърлете в загрята фурна на 200 С и печете за 20-25 минути.


Паста с гъби и сметанов сос, пудинг с козунак
"Храна за душата" - 30.04.2019

РЕКЛАМА