РЕКЛАМА


Темите и гостите в предаването "60 минути за култура" на 06.06.2019:

Ще ви срещнем с гениалния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода, който поставя в Пловдив операта "Орфей и Евридика" - визуално предизвикателство, създадено специално за Античния театър. Това е един от гвоздеите на тазгодишния фестивал Опера оупън

Хореографите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска ще представят своя бъдещ танцов филм, чиято цел е да покаже пред света красотата на 13 знакови културно-исторически паметници на България.

От 10 до 16 юни Пловдив ще бъде празник за четящите и пишещите с фестивала „Пловдив чете". Особено наситена е съпътстващата програма - литературни пътешествия из Пловдив, изложба с илюстрации, хореографски манифест и летни читални на открито. Разговор в судиото с Гергана Георгиева от издателска къща "Жанет 45"

Пиесата "Транзит" – една съвременна история, разказваща за семейство, разкъсвано от емиграцията, за един опустял дом, през който преминават различни съдби. В студиото Валерия Минева, режисьор и автор на текста.

На коне, велосипеди, каравани и пеша артисти от Белгия, Франция, Италия и Швейцария създадоха 3 артистични лагера за Пловдив. Всички те са част от проекта „Пловдив Каравана", за който разговаряме с Милен Миленов. Във видеорепортаж ще ви срещнем с визуалния артист Петко Танчев, изготвил 3Д мапинга за откриващия спектакъл на фестивала Опера оупън. Ще ви покажем и една новаторска изложба, с неизвестна досега техника "Топология Аляска" на кърджалийския художник Иван Стойчев.


"Орфей и Евридика" - визуално предизвикателство, създадено за Античния театър
"Линия Култура" - 06.06.2019

РЕКЛАМА