РЕКЛАМА


В предаването вижте:

Грипните заболявания могат да доведат до опасни неврологични усложнения и в никакъв случай не бива да се подценяват. С повече информация и съвети към пациентите — гост в студиото проф. д-р Ара Капрелян, д..м. н., ръководител на на Първа клиника по нервни болести към УМБАЛ “Св. Марина”.

По повод книгата-равносметка "60 за, против, въздържали се" разговаряме с дългогодишния юрист, политик, общественик и преподавател Яни Янев.

Актуални репортажи:

Какви са следствията от влошената зимна обстановка в страната – репортажи от Варна, Русе и Пловдив.

Агенцията по заетостта проучва от какви кадри се нуждае бизнесът у нас. На сайта на Агенцията е публикувана анкета, чрез която всеки работодател може да заяви от какви служители има нужда заедно с изискваните знания и умения. Над 200 работодатели от Благоевградска област вече са участвали в проучването. Репортаж от БНТ Благоевград.

Колекционери и ентусиасти с почит към етнографското изкуство от Читалище "Съзнание 1926" - Белослав организират "жива" изложба на народни носии. Гости в студиото — колекционерът Радослав Радков и художникът Славян Стоянов.

Културни акценти:

„Пафтите – вселена от знаци“ е името изложбата, подредена в една от залите на Русенския исторически музей. Тя е дело на етнографите Искра Тодорова, Десислава Тихолова и директора проф. д-р Николай Ненов. Експозицията представя повече от 70 накита с различни големини и мотиви.

За първи път писателят Дилян Бенев представи в Благоевград сатиричните си книги „Непростимо“, „Инвазия“ и „Гръмоблясъци“. Значителна част от творчеството му е израз на ново литературно направление, наричано от него глобалистически реализъм.

Осем млади български режисьори ще заснемат 7 късометражни игрални филма за Пловдив. Инициативата се нарича „КИНОПЛОВДИВ” и е част от програмата на града като Европейска столица на културата.

За проблемите и перспективите на варненския Баскетболен клуб “Черно море Тича” - разговор в студиото с изпълнителния директор на клуба Борис Стоянов и помощник треньора Галин Стоянов Патрика

Опасните последствия от грипа
"България днес" - 27.02.2018

РЕКЛАМА