РЕКЛАМА


Знаете ли, че след 1945 година от Белград се отправя предложение към правителството ни в замяна на Пиринска Македония да получим Западните покрайнини, или да се създаде Южнославянска федерация, в която България да стане седмата съюзна република в нея?

Участници в дискусията:

Трендафил МитевТрендафил Митев, професорът по политология от УНСС, специализантът от няколко чужди университета, председателят на Македонския научен институт. Страстният застъпник за прозрачност и категорична яснота по отношение на  българското културно-историческо наследство в Македония. Автор на поредица научни монографии  и научно-публицистични статии в българския печат.

Александър ГребенаровАлександър Гребенаров, потомъкът на бежанци от Македония и Тракия, който тачи паметта и съхранява харамийския дух на своите предци. Историкът, който не членува в движения, партии, не се коалира безпринципно - засега, но следи кой кой е в политиката. Катерачът, който бавно напредва по професионално-научната спирала - от учител в закритото вече училище в с. Люляково, през уредничество в Гарнизонното стрелбище и Музея на София, до защита на научна степен „доктор” и хабилитация в Института за исторически изследвания към БАН.

Стоян ГермановСтоян Германов, завършилият история в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специализантът от Лондон, Москва и Санкт Петербург. Изследователят, посветил време и енергия в изучаване на политиката на БКП и македонския въпрос.

 

Димитър БечевДимитър Бечев, магистърът по право и международни отношения от Алма Матер, докторът по международни отношения от Университета в Оксфорд, директорът на Европейския съвет за външна политика – София, историкът с различна гледна точка по македонския въпрос. Автор на Historical Dictionary of the Republic of Macedonia, наричан "бугаризатор" в Скопие и "македонист" в София.

Войн БожиновВойн Божинов, историкът от Института за исторически изследвания към БАН. Експертът по българо-югославските дипломатически отношения през 30-години на 20 век и националноосвободителното движение на македонските българи. Ученият с интереси в областта на междувоенната българска история, изследвал живота на българския политик от Македония – Андрей Ляпчев.

 

История.bg - 16 декември 2013: 90 години непоследователна държавна политика по отношение на Македония
"ИСТОРИЯ.BG" - 16.12.2013

РЕКЛАМА