РЕКЛАМА


СЕРИАЛИТЕ, КОИТО СЕ ПОМНЯТ!

Пренесете се във времето със Специалната селекция от сериали , които пазят спомени.

Всвсеки делничен ден от 18.45 по БНТ1 :

САГА ЗА ФОРСАЙТОВИ

По едноименния роман на Джон Голсуърти.

Семейна драма.

Великобритания, 2002г., 72 мин.

Режисьори:. Кристофър Минол, Дейвид Мур, Анди Уилсън

В ролите: Деймиън Луис, Рупърт Грейвс, Джина Маккий, Корин Редгрейв, Йоан Гръфъд

Във викторианска Англия, символ на благочестието, родът Форсайт е сред стълбовете на обществото. Богатството, натрупано от няколко поколения търговци и адвокати, осигурява охолен и спокоен живот на многобройните Форсайтови, олицетворяващи здравомислието, непоклатимите традиции и упованието в собствеността. Но под британската сдържаност и порядъчност тлеят страсти и се заплитат сложни, бурни, а понякога и гибелни отношения. Това е историята на три поколения от рода Форсайт.

Външно хладният Сомс Форсайт е болезнено влюбен в съпругата си Айрин, която не отвръща на чувствата му, осъзнавайки че бракът й е бил грешка. Сърдечната и всеотдайна Джун, племенница на Соумс, копнее да се посвети изцяло на годеника си, архитекта Филип Босини, и да му бъде опора в творческия път. Но между Айрин и Босини възниква непреодолимо привличане - последвалите от него трагични събития променят не една съдба и стават причина за още драми на фона на дълга и мъчително сподавяна вражда между двата клона на рода. Напрежението между Айрин и Соумс се пренася и върху техните деца – Джон и Фльор.

ЗАВРЪЩАНЕ В БРАЙДСХЕД

По романа на Ивлин Уо.

Драма.

Великобритания, 1981г., 60 мин.

В ролите: Джеръми Айрънс, Даяна Куик, Роджър Милнър и др.

История за забранена любов и изгубена невинност сред висшето общество на Англия в спомените на капитан Чарлс Райдър, настанен в замъка Брайдсхед по  време на Втората световна война. Това е неговото ЗАВРЪЩАНЕ в годините назад. Брайдсхед е мястото на неговите спомени от младостта и съзряването, любовта, вярата и страданието...Един художник без пари и семейство е приет в дома на католиците от аристократичната фамилия Флайт и особено от техните син и дъщеря - Себастиян и Джулия Флайт. Няма задоволени в любовна история, в която съдбовните решения се взимат от майката на влюбената жена, нещо повече, когато тя е майка и на двамата влюбени и вярва, че защитава безсмъртието на техните души. Това е дилемата в шедьовъра на Ивлин Уо.

БЕДНОТО МАЛКО БОГАТО МОМИЧЕ

По пиесата на Денис Търнър.

Биографична драма.

САЩ, Великобритания, 1987г., 60 мин.

Режисьор Чарлс Джарът

В ролите: Фара Фосет, Дейвид Акройд, Стефан Одран, Никълъс Клей, Брус Дейвисън

Вълнуващата история на Барбара Хътън – приказно богатата наследница на империята Улуърт, чийто бурен живот прилича на роман.

Живее сред невероятен лукс, артистичност, екзотика. Има 8 брака, но не е щастлива, всичките й съпрузи се отнасят зле с нея. Сред тях е и филмовата звезда Кари Грант. Наричана „светска пеперуда”, тя е лоша майка, а смъртта на единствения й син при самолетна катастрофа я съсипва.

ДО УТРОТО НА НОВАТА НИ СРЕЩА

По романа на Джудит Кранц.

Романтична драма.

САЩ, Великобритания, 1989 г.

В рорите: Хю Грант, Майкъл Йорк, Кортни Кокс, Миа Сара, Бари Бостуик и др.

Животът на три млади жени, техните вълнения и преживявания в търсенето на романтика, което отвежда до стари семейни истории, фамилни тайни, интриги, някои събития, датиращи от периода 1913-1956 г.

ЖЕНАТА В БЯЛО

По романа на Уилки Колинс.

Великобритания, 1997г., 60 мин.

Мистерия.

Режисьор: Тим Файуъл

В ролите: Тара Фицджералд, Джъстин Уодъл, Андрю Линкълн, Иън Ричардсън

Основан на класическия готически трилър на английския класик Уилки Колинс, филмът въвлича зрителя в атмосферата на викториански интриги, емоции, загадки, фамилни тайни. Две сестри изживяват психологическо напрежение покрай душевно болна възрастна дама, въвличат се в конспирации и все повече се отчуждават една от друга. Ключът към всичко е тайната на "жената в бяло"  ...

ПЕРЛА В КОРОНАТА

По романа на Пол Скот.

Историческа романтична драма.

Великобритания, 1987г., 60 мин.

В ролите: Тим Пигот Смит, Джералдин Джеймс, Уенди Морган, Джуди Парфит, Розмари Лийч

/p>

Индия 1942 година. Втората световна война показва, че англичаните не са непобедими и идеята за самоуправление на страната набира много поддръжници. Срещата между Дафни Манърс и Хари Кумар, млад индиец, който е изцяло с английско възпитание и образование, е съдбовна и води до фатална промяна в живота и на двамата. Дафни, която е силно отчуждена от сънародниците си, открива истинска сродна душа у Хари. Бяла жена и мургав мъж. Британка и индиец през едно преломно време. И двамата самотни и неразбрани от своите.  И наказанието срещу тяхната дръзка любов не закъснява...

На този фон Дафни Манърс е брутално изнасилена в Бибигарската градина. Ужасното посегателство, извършено върху Дафни, не е само личната драма на една жена, а разкрива и отчаяното състояние на англо-индийските отношения. Разривът не закъснява и Индия – перлата в короната на Империята – вече не е повод единствено за радост и гордост за англичаните.

ЛЮБОВ ЗА ЛИДИЯ

По литературното произведение  Х. Е. Бейтс.

Романтична драма.

Великобритания, 1979г., 60 мин.

В ролите: Кристофър Блейк, Мел Мартин, Джереми Айрънс, Питър Дейвисън, Майкъл Олдридж и др.

Телевизионна адаптация по творбата на известния с финеса си разказвач на английския пасторален живот Бейтс.

Любовта воже да бъде мъчителна и опасна. Бъдещият писател Едуард Ричардсън е влюбен в богатата наследница Лидия Аспен и я иска само за себе си. Но тя не е толкова предана, флиртува с други мъже и непрекъснато ги настройва един срещу друг. Това обаче не е цялата история...

БНТ новини Още новини
Македонският парламент гласува “за” конституционни промени

00:18

Македонският парламент гласува “за” конституционни промени

Македонският парламент гласува “за” конституционни промени
Лунен метеорит бе продаден за над 600 000 долара на търг

23:00

Лунен метеорит бе продаден за над 600 000 долара на търг

Лунен метеорит бе продаден за над 600 000 долара на търг
Откриха Център за деца с аутизъм за Северна България в Плевен

22:45

Откриха Център за деца с аутизъм за Северна България в Плевен

Откриха Център за деца с аутизъм за Северна България в Плевен

Филми в програмата днес
Куче в чекмедже

БНТ 1 | 20.10.2018 15:00

Куче в чекмедже

Куче в чекмедже
Ваш даскал Апостол

БНТ 2 | 20.10.2018 15:15

Ваш даскал Апостол

Ваш даскал Апостол
Специалист по всичко

БНТ 2 | 20.10.2018 16:10

Специалист по всичко

Специалист по всичко

РЕКЛАМА