site.'.bnt1 Петък от 22:00 ч.

РЕКЛАМА

Най-любопитните лектори от  платформата TED 00:00:25

22.02.2019 | Нощни птици

Най-любопитните лектори от платформата TED

Най-любопитните лектори от платформата TED
Влади Люцканов на 60 00:58:51

15.02.2019 | Нощни птици

Влади Люцканов на 60

Влади Люцканов на 60
Екипът на "Денят на бащата" на гости в "Нощни птици" 00:58:11

08.02.2019 | Нощни птици

Екипът на "Денят на бащата" на гости в "Нощни птици"

Екипът на "Денят на бащата" на гости в "Нощни птици"
За вълшебството театър - гостува Лилия Абаджиева 00:58:27

01.02.2019 | Нощни птици

За вълшебството театър - гостува Лилия Абаджиева

За вълшебството театър - гостува Лилия Абаджиева

Вижте всички броеве


"Нощни птици" е вечерно токшоу на БНТ. В него водещата и автор Искра Ангелова кани най-интересните личности от шоу бизнеса, известните и талантливи хора от сцените на България. Те пеят, свирят, пишат, играят, режисират, танцуват, рисуват, но и показват истинското си лице в предаването, станало запазена марка на БНТ. Искра Ангелова ги изненадва с техните приятели, учители, любими и съперници, те очакват с нетърпение кой ще зададе тайния въпрос и така предаването се превръща в нещо много повече от портретно интервю - то става преживяване на живо, хепънинг с много музика, спомени и истории. Интересното е, че интервюто, представено като непринуден разговор, разкрива личния свят на гостите и ги въвлича съвсем неусетно и леко в темите от деня. Около рояла си говорят така, сякаш не са в телевизионно студио.

В предаването са били и много журналисти, политици и общественици. Специално заради него в България пристигна и създателят на Уикипедия Джими Уейлс.

Искра Ангелова е дипломирана актриса, филолог и журналист, както и Фулбрайтов специализант. Тя е завършила магистратурата си по телевизионна журналистика в университета Емерсън в Бостън, САЩ и е работила като продуцент в сутрешното предаване на националната американска телевизия CBS в Ню Йорк.

Музикантите на "Нощни птици" са изключителни - Мишо Шишков, Владимир Михайлов, Румен Бояджиев- син, Борислав Бояджиев, Петко Славов, Гриша Георгиев и Вяра Панталеева правят музикален портрет на всеки гост и са ненадминати в създаването на вечерната атмосфера в предаването. Отговорен оператор е Веселин Апостолов, режисьор - Милена Гетова, изпълнителен продуцент - Виделина Луканова, директор на продукцията - Валентин Велков.

"Нощни птици" забавлява, но умно. Това е своеобразен клуб на можещите и знаещите, защото екипът на предаването вярва, че добрите примери ще ни спасят.


Екип

Милена Гетова

Милена Гетова
Режисьор

Искра Ангелова

Искра Ангелова
Водещ и сценарист

Контакти

РЕКЛАМА