РЕКЛАМА


Режисьор Ейдриън Лайн

В ролите: Робърт Редфорд, Деми Мур, Уди Харелсън, Оливър Плат, Бил Конъли, Били Боб Торнтън и др.


Вижда се, че киното не е по-голямо от живота. "Неприличното" предложението днес вече не звучи така дебатно и немислимо в "новия" морал. Иначе кризата е по-голяма и идва след сделката, когато офертата не може да скрие загубите в отношенията.

Филмът пресъздава само отчасти романа на Джак Енгелхард.

Сценарният замисъл на филма е за Том Круз и Никол Кидман в семейните роли и Уорън Бийти като милионера. Режисьорът Ейдриън Лайн се колебае между Джони Деп и Тим Робинс за ролята на съпруга, но избира Уди Харелсън, след като гледа "Белите не могат да скачат" /1992/. Деми Мур е избрана след отказ на Джулия Робъртс.

Предимството на екрана е в безотказния магнетизъм на Робърт Редфорд, дублиран от порнозвездата Ранди Уест е в интимните сцени.

Музиката на Джон Бари, изпълненията на Брайън Ино и Дейвид Бауи са най-изисканото присъствие в циничната история.

Дейвид и Даяна са млада семейна двойка в море от любов и мечти. Тя е брокер на недвижими имоти, той е архитект и двамата откриват перфектното място за дома на своите мечти, което все пак е невъзможно без заем от банката. Рецесията идва и губят всичко. Остава шансът в хазарта и бързо заминават за Лас Вегас. Докато очакват големия удар на игралната маса, са забелязани от милионера Джон Гейдж, който предлага сделка - един милион долара за една нощ със съпругата Даяна. Изборът изглежда лесен за изход от кризата, но дали и за връзката им. Една нощ може да тежи цял живот...

Златна Романова

"Мислех, че той е по-добрият мъж, сега знам, че не е. Просто има повече пари".

"Някои неща не се продават".

"Като?"

"Не можеш да купуваш хора".

"Роклята се продава. Аз - не".


РЕКЛАМА