РЕКЛАМА


В предаването:

Какви са възможностите за насърчаване на детското четене и как библиотеката привлича интереса на малките. Ще ни гостува Васка Тонова – завеждащ Детския отдел на НБ"Иван Вазов". Така продължаваме линията, посветена на 140-годишнина от създаването на библиотеката.

Как детското четене се насърчава със срещи с писатели ще покажем в репортаж за най-продавания автор за тийнейджъри във Великобритания Маркъс Седжуик и творческата работилница с ученици в библиотеката.

В пряко включване на Николай Райшинов ще запознаем зрителите с рок групата от библиотекари, които направиха своя дебют на 15 октомври.

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени" участват в концерта „Билет срещу книга" в двора на училище" Христо Г. Данов" на 23 октомври. Наш гост ще бъде организаторът на проекта Константи-Кирил Иванов.

Таня Матева ще разкаже за идеята на доброволци да заредят с медикаменти част от аптечките за първа помощ, поставени в природния резерват „Червената стена" в Родопите.

В рубриката „Как да четем" проф. Инна Пелева отблизо с книгата на Георги Тошев, посветена на неповторимата актриса Невена Коканова.

Насърчаване на детското четене
"Знание.БГ" - 21.10.2019

РЕКЛАМА