РЕКЛАМА


Режисьор: Пак Чан-хонг и Пак Чон-юл
В ролите: Сонг Ил-гук, Пак Джин-хи, И Мин-йонг, Ким Йонг-хун, Чуе Дже-сонг, Канг Шин-ил, И Те-гъм, Ким Бьонг-чун, И Ил-хуа, Юн Хе-су и др.

Историята в „Нашето кимчи семейство“ се развива в малък традиционен корейски ресторант в планината, собственост на едно семейство: бащата И Ки-чан е вдовец с две големи дъщери. Едната сестра – И Канг-сан, работи в голям ресторант в града и е в обтегнати отношения с баща си. Другата сестра – И У-джу, е по-наивна и е вечна оптимистка, която е щастлива в семейния ресторант.

Ресторантът е затънал в дългове, а в същото време голяма компания иска да го купи – като част от мащабен план за модернизиране на целия район. В същото време бащата И Ки-чан изчезва, а И Канг-сан е уволнена от големия ресторант и се вижда принудена да се върне и да остане у дома.

Тогава случайността (или съдбата) довежда в семейния ресторант гангстера Ки Хо-те, който трябва да се крие, за да спаси живота си. Попаднал веднъж в ресторанта, Хо-те започва да си спомня откъслечни неща от детството си, свързани по някакъв начин с мястото и семейството на Канг-чан и У-джу.

Канг-сан, У-джу и Хо-те решават да обединят сили, за да спасят не само ресторанта, но и да разкрият тайните от миналото на Хо-те. В същото време всеки ден готвят вкусни традиционни рецепти, като основното ястие, с което ресторантът е известен, е кимчито.


Кимчи е „звездата“ на традиционната корейска кухня, която винаги присъства на трапезата на всяко корейско семейство. Бихме могли да го сравним с българската туршия – съществуват десетки разновидности, но основата са ферментирали зеленчуци (китайско зеле, зелен лук, ряпа, целина, алабаш...), овкусени с готварска сол, лют червен пипер, рибен сос, ферментирали морски дарове, джинджифил, сок от чесън и лук и други. И до ден-днешен някои семейства се събират специално за приготвяне на кимчито – подобно на българската традиция с приготвяне на зимнина. Вкусът му обединява в себе си различни вкусове – точно както човешкият живот е съставен от различни емоции – и сладки, и люти...

Актьорите:

Сонг Ил-гук (в ролята на Ки Хо-те) е син на политик и актриса. Освен като актьор в редица сериали е известен и с факта, че е вицепрезидент на Корейската федерация по триатлон. Женен е за съдийка от Върховния съд. Имат тризнаци, с които Сонг участва в телевизионната програма „Завръщането на Супермен“. В нея бащи са оставени за няколко дни сами да се грижат за децата си, докато майките отиват на почивка. За ролите си има над 10 награди в Корея.

Магистърската теза на Пак Джин-хи (в ролята на И Канг-чан) е била посветена на депресията и склонността към самоубийствата сред актьорите – за написването й е интервюирала над 200 свои колеги, като резултатите от изследването й показало, че над 40% от тях страдат или са страдали в някакъв момент от депресия, а 20% са били на крачка от самоубийство. Натискът, на който актьорите са подложени в Корея да останат млади и с перфектен външен вид, ги превръща в едни от най-самотните и потиснати хора. Пак Джин-хи е омъжена за адвокат и имат две деца.

И Мин-йонг (в ролята на И У-джу) дебютира като актриса едва на 4-годишна възраст, като оттогава редовно участва в сериали. През 2006 г. се омъжва за колега актьор, но двамата се развеждат едва 12 дни по-късно, като И Мин-йонг съди бившия си за домашно насилие, което е предизвикало спонтанен аборт и счупен нос.

Канг Шин-ил (в ролята на бащата И Ки-чан) е ветеран с десетки роли както в киното, така и в телевизията.

20 епизод • Нашето кимчи семейство

Ки Хо-те се разкрива пред госпожа Чонг, че е неин син. Като й разказва цялата история. Тя също му разказва живота си като млада. Как е била влюбена в И Ки-чан, който я е отхвърлил, как е срещнала баща му, но родителите й не са разрешили да се оженят. Той е бил сирак и когато Хо-те се е родил са живели в нищета. Тя не е издържала, изоставила ги е и е решила да забрави всичко. Но баща му се разболява тежко от рак. Иска да се срещнат и това е щяло да стане увеселителния парк, където той умира. Кан...

Вижте повече

19 епизод • Нашето кимчи семейство

Президент Чонг е истинската майка на Ки Хо-те. Той отива при тея и я разпитва за ниса й, когото тя е изоставила. Обвинява я, че живее охолно и спи спокойно без да се разкайва. Госпожа Чонг смята, че той е мъртъв. Оказва се, че съпругът й е показал фалшив смъртен акт. Двете сестри решават да намерят баща си, защото иначе той няма да се върне. Започват да следят откъде пристигат неговите прантки с продукти, които не са според сезона. Юкие се засича с Канг До-шик на гроба на майка си. Тя вече е сиг...

Вижте повече

18 епизод • Нашето кимчи семейство

Оказва се, че истинското име на Ки Хо-те е Го хан-дол. В семейния регистър е обявен за мъртъв. А всъщност е бил отвлечен по заповед на О Мьонг-чол, а истинската му майка не е знаела нищо. Той е изплашен и не може да прости. Затова решава да докаже колко жестоки могат да бъдат хората. В ресторанта подготвят специално меню за Деня на първото пълнолуние. Каквото си пожелаеш на този ден се сбъдва. Всяка година бащата на двете сестри винаги носи кимчи от млада ряпа на Ичон в знак на благораност. Хо-т...

Вижте повече

17 епизод • Нашето кимчи семейство

Хо-те открива болницата, където е бил баща му и от картона му научава, че е починал. Гневът и мъката му са огромни. Искал е поне веднъж да види и да говори с баща си. Постоянно се връща към последния си спомен, когато стрелят по баща му, а него го отвличат. Твърдо решава да си отмъсти на убиеца. Дядото, г-н Сол, настоява Пьон-нан да се събере отново с жена си. Бащата И Ки-чан се скита, търсейки „оново момче“, но изглежда много объркан и не помни много неща. Той периодично изпраща сезонни продукт...

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
"След новините": Жената на взривилия се във варненски блок мъж проговори

21:25

"След новините": Жената на взривилия се във варненски блок мъж проговори

"След новините": Жената на взривилия се във варненски блок мъж проговори
Утре Софийската филхармония посреща пианиста Иво Погорелич

20:59

Утре Софийската филхармония посреща пианиста Иво Погорелич

Утре Софийската филхармония посреща пианиста Иво Погорелич
Защо българско момче избира да учи в Китай?

20:50

Защо българско момче избира да учи в Китай?

Защо българско момче избира да учи в Китай?

Филми в програмата днес
Парчета любов

БНТ 4 | 25.01.2020 21:15

Парчета любов

Парчета любов
Не се предавам

БНТ 3 | 25.01.2020 22:00

Не се предавам

Не се предавам
Господарите на Бруклин

БНТ 2 | 25.01.2020 22:10

Господарите на Бруклин

Господарите на Бруклин

РЕКЛАМА