РЕКЛАМА

Още от деня | Младен Маринов: Предотвратихме "ало" измами с помощта на БТК и румънските власти | Части от предаването - 4

За битката с престъпността - министър Младен Маринов 00:38:47

БНТ 1 | 23.04.2019 | Още от деня

За битката с престъпността - министър Младен Маринов

За битката с престъпността - министър Младен Маринов
Младен Маринов: Предотвратихме "ало" измами с помощта на БТК и румънските власти 00:13:59

БНТ 1 | 23.04.2019 | Още от деня

Младен Маринов: Предотвратихме "ало" измами с помощта на БТК и румънските власти

Младен Маринов: Предотвратихме "ало" измами с помощта на БТК и румънските власти
Цената на електроенергията: има ли основания за увеличение? 00:15:43

БНТ 1 | 23.04.2019 | Още от деня

Цената на електроенергията: има ли основания за увеличение?

Цената на електроенергията: има ли основания за увеличение?
Румен Чолаков, „Милениум клуб“: Ние сме абсолютната антитеза на евроскептицизма 00:06:53

БНТ 1 | 23.04.2019 | Още от деня

Румен Чолаков, „Милениум клуб“: Ние сме абсолютната антитеза на евроскептицизма

Румен Чолаков, „Милениум клуб“: Ние сме абсолютната антитеза на евроскептицизма

За битката с престъпността разговаряме с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който гостува в нашето студио.

В МВР засега още нямат информация за разпоредената проверка от Върховна касационна прокуратура за къщата за гости на Елена Йончева, научаваме от министър Младен Маринов. След като е разпоредена такава проверка, органите на министерството ще извършат всичко, което е набелязано в разпореждането, заяви той.

Относно тежкото престъпление в Троян през 2016 г., което беше разкрито сега, министърът даде повече подробности за случая и присъдата за убиеца. По бруталното престъпление срещу жена, която е била изнасилена и убита, е работено в продължение на 3 години. След като стигнали до заподозряното лице и благодарение на събраните улики и резултатите от анализите, органите на полицията са доказали неговата съпричастност към престъплението и са получили от него самопризнания.

Министърът обясни, че ДНК анализите все по-често се използват в криминалистиката, защото дават възможност по безспорен начин да се откриват извършителите на престъпления. Пример за това е разкриването на Северин Красимиров, който извърши тежкото престъплението срещу журналистката в Русе и вчера беше вече осъден. Маринов благодари на колегите си за тяхната работа по случая, която е дала възможност да се установи, че става дума за типично криминално деяние.

Що се отнася до изплувалите пакети с наркотици край Шабла, министърът поясни, че историята таз тръгва от разследване на румънските власти, които са уведомили българската страна за възможността и у нас пристигнат части от тази пратка кокаин. По негово разпореждане е започнало наблюдение и на българския бряг, което продължава, както продължава и координацията с румънските власти по този случай, който по всяка вероятност е свързан с румънски наркотрафиканти.

"Нямаме данни към момента българи да имат участие в тази мрежа."

Маринов даде повече информация и за успешната акция по линия на "Ало" измамниците. Служители на МВР и на прокуратурата работят заедно по този проблем. Става дума за престъпна дейност с много широка мрежа, включително набирания на телефони от територията на Румъния с румънски предплатени карти. Затова работата със специализираната прокуратура се извършва по принципите на борбата с организираната престъпна дейност и с добра координация с румънските власти.

"В момента очакваме лицата, задържани там в момент на набиране и извършване на тази престъпна дейност, да ни бъдат предадени за съдебното следствие тук. Искам да благодаря и на БТК, тъй като те предприеха определени действия, въпреки че им носеха икономически загуби..."

В случаи, когато от чужда карта започват последователно да се навъртат номера 7-8-9 /тъй като това е начинът на извършване/, от БТК са блокирали тази карта, обясни Маринов. Така са били предотвратени голям измами, добави той.Младен Маринов: Предотвратихме "ало" измами с помощта на БТК и румънските власти
"Още от деня" | "За битката с престъпността - министър Младен Маринов" - 23.04.2019

РЕКЛАМА