Легендарният женски вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“, прославил България по цял свят, ще гостува в студиото на „Нощни птици“ в навечерието на Рождество Христово.

Споделете с приятели


В студиото на предаването „Нощни птици“ този петък (21 декември) дългогодишният диригент на хора Дора Христова, продуцентът Бояна Бункова, композиторът Петър Дундаков, както и певиците от хор „Мистерията на българските гласове ще разкажат за дългия и труден път на хора от основаването му през 1952 г., за историята на името му, за новия проект с уникалната австралийска певица и композитор Лиса Джерард.

Специално за зрителите на БНТ1 от САЩ ще се включи певицата Лорън Броди. Тя се запалва по магията на българския фолклор през 70-те години на миналия век, чувайки изпълнение на „Мистерията на българските гласове“. Тя следва хора по време на турнетата му отвъд океана, а накрая идва у нас и завършва народно пеене. Гости в студиото ще бъдат проф. Димитрина Кауфман - съпруга на покойния Николай Кауфман, чиито композиции хорът изпълнява дълги години, гъдуларката Христина Белева и кавалджията Костадин Генчев.

В предаването „Нощни птици“ „Мистерията на българските гласове“ щеизпълнят на живо две песни от новия си албум.

Гледайте „Нощни птици“ този петък, 21 декември, от 22 ч. по БНТ1!