РЕКЛАМА


Рецептите на Катерина Евро

Глазирани свински ребра и печени картофи

За ребрата:
Свински ребра - 1 кг
Кетчуп - 200 г
Уиски - 100 мл
Мед - 150 г
Балсамов оцет - 50 мл
Сос “Уорчестър” - 50 мл
Дижонска горчица - 2 с.л.
Пушен червен пипер - 1 с.л.
Лют червен пипер - 1 ч.л.
Черен пипер
Сол

За картофите:
Пресни картофи - 600 - 700 г
Мащерка - 2-3 стръка
Мед - 2 с.л.
Масло - 125 г
Морска сол


Смесете в касерола доматения кетчуп, уискито, меда, соса Уорчестър, балсамовия оцет и горчицата. Пресовайте скилидките чесън в сместа, добавете пушения червен пипер, лютия червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре всички съставки на маринатата, поставете съда на умерен котлон и оставете да заври. Когато сместа заври, свалете от котлона. Поставете свинските ребра върху лист алуминиево фолио и залейте с маринатата. Увийте добре във фолиото и прехвърлете в тава. Поставете в загрята на 200 С фурна за половин час, след което отворете фолиото и печете за още половин час.

Направете успоредни прорези по пресните картофи на разстояние от милиметър и дълбочина 2/3. Разпръснете клонките прясна мащерка и розмарин в тавата за печене и разположете картофките отгоре. Нарежете на филийки скилидките чесън и добавете в тавата. Подправете с морска сол. Добавете парченца масло и прехвърлете във фурната на 220 С за 35-40 минути. Полейте горещите картофи с тънка струйка мед и сервирайте.

Италианска салата с паста и босилеков дресинг

За салатата:
Фарфали - 100 г
Чери домати - 300 г
Червен лук - 1 глава
Зелени маслини - 50 г
Босилек - 1-2 стръка
Мини моцарела - 200 г
Сол

За босилековия дресинг:
Босилек - 1/2 връзка
Чесън - 2 скилидки
Лимон - 1 бр.
Зехтин - 50 мл
Сол


Поставете фарфалите да се вари в подсолена вода. Стрийте листата босилек в хаванче до консистенция на паста. Посолете, добавете скилидките чесън и размачкайте отново. Изстискайте сока от половин лимон и добавете зехтина. Разбъркайте дресинга. Нарежете чери доматите на половинки и главата червен лук на тънки полумесеци. Поставете в купа и добавете зелени маслини, почистени от костилките. Нарежете топчиците бейби моцарела на половинки или прибавете цели. Отцедете пастата, охладете под студена вода и добавете в салатата. Залейте с босилеково-лимоновия дресинг и сервирайте.

Глазирани свински ребърца, печени картофи и салата от студена паста
"Храна за душата" - 20.05.2019

РЕКЛАМА