РЕКЛАМА


В предаването "60 минути за култура" от студиото в Пловдив:

Трийсет години след падането на Берлинската стена рискът от унищожаване на идеята за Европа е по-сериозен от всякога. Ще съумее ли интелектуалният елит на Стария континент да спре разрастването на национализма, демагогията и популизма – разговор в студиото с литературния критик Борис Минков, а поводът е манифестът на 30-те известни творци от различни държави, огласен тези дни.

Новия брой на списанието за литература "Страница" представя Гергина Кръстева. След дебютния си фантастичен роман "Денят на инвикта", младият автор Николай Пеев този път предлага на своите читатели един шеметен екшън-трилър, в който действието се развива 15 години напред и може да се случи във всеки един европейски мегаполис. До седмица романът му "Интервюто" ще се появи на книжния пазар.

Ще ви срещнем и с младия художник Венцислав Петров, основал първия по рода си скулптурен фестивал в щата Сабах в Малайзия. В него той осъществява обмен между български и малайзийски скулптори, организира работилници за млади творци и открива нови таланти.

Манифестът на интелектуалците в защита на идеята за Европа
"Линия Култура" - 31.01.2019

РЕКЛАМА