Сани Жекова, Асен Блатечки и Мартин Чой мерят сили на картинг маратон в Хасково. Българската национална телевизия ще предава пряко избрани моменти от второто за Източна Европа отборно картинг състезание по издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман"

Споделете с приятели


Началото на второто издание „ЕКО 12 часа на България“ е на 23 юни от 10:30 часа на писта „Мегапорт“ в Хасково, която ще се превърне в „малкия Льо Ман“. Градът ще посрещне 140 участници от 11 националности. Те ще се съревновават в 34 отбора, за да определят най-издръжливия екип на картинг пистата, а целта е да навъртят най-много обиколки в 12-часовото предизвикателство. Финалът на българския „Льо Ман“ се очаква да бъде около 23 часа под празнична заря.

24-кратният шампион на България Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка Сани Жекова ще оглавяват отбори в надпреварата. В звездния тим на Жекова попадат актьорите Асен Блатечки и Снежана Макавеева, ултрамаратонецът Краси Георгиев, 11-кратният Световен шампион по плувен маратон Петър Стойчев, както и рали шампионът Григор Григоров. За първа година „ЕКО Рейсинг Тийм“, оглавен от Мартин Чой, даде изключителен шанс на двама фенове на адреналина и високите скорости да се състезават рамо до рамо с шампиона. В стартовия списък са още и миналогодишните победители – двама българи, италианец и белгиец, които победиха в първото издание отбора на бившия пилот от Ф1 Витантонио Лиуци и поне още 7 от топ отборите в световен мащаб. „Личният пример е изключително важен и само чрез него може да се повлияе на повече млади хора за по-активен начин на живот“, сподели организаторът Николай Върбицалиев - единственият българин, състезавал се във Формула БМВ. За всички желаещи, които искат да наблюдават звездите на живо, входът ще бъде свободен, а тв зрителите ще могат да проследят състезанието в ефира на БНТ3.

Гледайте картинг шоуто в 4 преки включвания на 23 юни от 10:55, 12:05, 13:15 и 22:35 часа по БНТ3!