РЕКЛАМА


Кус-кус с пиле, ядки и сушени плодове

Пилешки бутчета - 2-3 бр.

Арабски кус-кус - 1 ч.ч.

Кайсиеви ядки (или бадеми) - 50 г

Сушени кайсии - 100 г

Кимион - 1 ч.л.

Джинджифил - 1 ч.л.

Канела - 1 ч.л.

Мащерка - 2-3 стръка

Розмарин - 2-3 стръка

Лимон -1 бр.

Чесън - 3-4 скилидки

Масло - 50 г

Черен пипер

Сол

Зехтин

Подправете пилешките бутчета със сол, черен пипер, джинджифил на прах, канела и млян кимион. Загрейте масло в тигана и ги запечатайте до златисто от двете страни. Когато месото се запържи, добавете в съда цели стръкчетата розмарин и мащерка, резенчета лимон, скилидките чесън и прехвърлете съда във фурната на 200 С за 20-25 минути.

Поставете арабския кус-кус в купа и залейте с 2 ч.ч. вряла вода. Похлупете и оставете кус-куса да набъбне като разбърквате с вилица от време на време.

Нарежете сушените кайсии на едро. Разтопете парче масло в съд на котлона и сотирайте кайсиите за кратко. Счукайте кайсиевите ядки в хаванче или нарежете на едро и прибавете в тигана. Овкусете с щипка канела сушените плодове и ядките, гответе за още минута-две и свалете от котлона.

Смесете кус-куса със запържените кайсии и ядки и разбъркайте. Сервирайте ястието като поставите канапе от кус-куса и върху него поставите запечените пилешките бутчета.

Сурово брауни с ядки и малини

За браунито:

Фурми - 300 г

Бадеми - 70 г

Орехи - 70 г

Какао - 50 г

Мед - 100 г

За украса:

Какао - 2 с.л.

Малини - 50 г

Лешници - 30 г

Поставете почистените от костилките фурми в блендера и брендирайте до получаване на паста. Добавете орехите, бадемите, меда и какаото и блендирайте отново до получаване на хомогенна гъста смес. Прехвърлете в плоска тавичка, заравнете и поставете десерта да се охлади добре в хладилник за няколко часа. Поръсете суровото брауни с какао и гарнирайте с малини и лешници или други пресни плодове и ядки по ваш вкус. Нарежете на парчета и сервирайте.

Кус-кус с пиле, ядки и сушени плодове и сурово брауни с ядки и малини
"Храна за душата" - 09.05.2019

РЕКЛАМА