РЕКЛАМА

Спортна треска | Красимир Балъков: Михайлов трябва да остане президент на БФС | Части от предаването - 5

Борбата с допинга. Министър Красен Кралев 00:52:59

БНТ 1 | 21.01.2018 | Спортна треска

Борбата с допинга. Министър Красен Кралев

Борбата с допинга. Министър Красен Кралев
Ивайло Дражев: Учудих се от подкрепата на Славия и Левски към Михайлов 00:03:22

БНТ 1 | 21.01.2018 | Спортна треска

Ивайло Дражев: Учудих се от подкрепата на Славия и Левски към Михайлов

Ивайло Дражев: Учудих се от подкрепата на Славия и Левски към Михайлов
Алберт Попов:Искам да покажа какво мога на уникален форум като Олимпийските игри 00:03:42

БНТ 1 | 21.01.2018 | Спортна треска

Алберт Попов:Искам да покажа какво мога на уникален форум като Олимпийските игри

Алберт Попов:Искам да покажа какво мога на уникален форум като Олимпийските игри
Красимир Балъков: Михайлов трябва да остане президент на БФС 00:06:22

БНТ 1 | 21.01.2018 | Спортна треска

Красимир Балъков: Михайлов трябва да остане президент на БФС

Красимир Балъков: Михайлов трябва да остане президент на БФС
Красен Кралев отрече да взема страна в битката за президентския пост в БФС 00:02:22

БНТ 1 | 21.01.2018 | Спортна треска

Красен Кралев отрече да взема страна в битката за президентския пост в БФС

Красен Кралев отрече да взема страна в битката за президентския пост в БФС

Красимир Балъков даде специално интервю пред нашата камера, в което коментира както завръщането си в Етър, така и най-наболялата тема в българския футбол - конгреса за президент на БФС. Той обяви, че това, което прави Любослав Пенев в момента, е голямо геройство, но въпреки това президент трябва да остане Борислав Михайлов.

Г-н Балъков завърнахте се в Етър след 27-годишна пауза. Какво е усещането?
- Усещането е абсолютно нормално. Нормално е, когато отборът, който ме е създал като футболист, има нужда, да се върна и да помогна. Чувствам се много добре, добре приет. И се надявам да свършим добре необдохимата работа, за да останем в "А" група.

Какво Ви накара да приемете това предложение?
- Много разговори и дългият ми контакт с ръководството на Етър. Много отдавна разговарям с тях и помагам с каквото мога. Имам поглед върху нещата - виждам какво се прави, кои хора работят, с какво желание и как работят. Поради тази и много други причини взех това решение да се върна и да помогна.

В отбора вече се работи по нов модел. Смятате ли, че той ще се окаже успешен?
- Времето ще покаже. Но ние сме създали модела на базата на това, което имаме. Преди година и малко сложихме по-млад треньор, който евентуално да работи с отбора. В сегашната ситуация, когато има нужда от малко помощ, решихме да се приберем. Виждате, че треньорско ръководство не сме премахвали, като цяло то си остана и аз се включих към тях, за да направим този модел, който вече го знаете. Той ще бъде най-пълноценен за сегашната ситуация на Етър (Велико Търново). По всяка вероятност ще привлечем още един или двама футболисти. Това е нашето желание. За момента съм доволен за селекцията. Искахме да привлечем малко повече българи. Имахме доста разговори, но не успяхме да ги привлечем.

Станислав Генчев остана в отбора. Как виждате развитието му като треньор, той познава много добре обстановката?
- Станислав Генчев никога не е бил тема да не остане в отбора. Това го знаят много малко хора, само хора, близки до кухнята. Разговаряли сме, анализирали сме и е имало най-различни мисли, но винаги са били свързани с оставането на Станислав Генчев.

Какви са дългосрочните амбиции на проекта "Етър"?
- Много трудно можем да кажем, че е проект, защото ни липсват финансови възможности. Но с голямо желание, обединение от всички и с подкрепа от ръководството на града искаме да се задържим в "А" група, защото за нас това е много важно. Оттам нататък искаме да намерим малко повече средства. Ако ги намерим, ще ги вложим в базите.

Виждате ли израстване в националния отбор, откакто Петър Хубчев го пое?
- Видяхме светлинка в тунела, защото след толкова време направихме 3-4 добри мача, в които успхяме да победим много силни отбори. Остава да се намери пътят на постоянството, което в последните години винаги е било малък проблем. Да се надяваме, че Петър и неговият щаб ще успеят да намерят този път и в близко бъдеще да се класираме на голяма футболна сцена.

Най-наболялата тема в българския футбол е предстоящият конгрес на БФС следващия месец. Двама ваши съотборници от златното поколение се впускат в битка за президентския пост. Вие как ще коментирате кандидатурата на Любослав Пенев и според Вас трябва ли Борислав Михайлов да остане начело на централата?
- Първо, искам да ви кажа, че официално Етър ще даде своята позиция, когато му дойде времето и ще обяви каквото трябва да обявява, свързано с борбата за президент на БФС. Мога да кажа само моето лично мнение. Тази тема е много деликатна, защото аз уважавам всички мои колеги - както Любо, така и Михайлов. Любо прави едно геройство в момента, което не е правено. Излиза на барикадата, отваря гърдите и съм сигурен, че вътре в себе си иска нещо много добро да направи. От друга страна, Боби е един човек, който вече има много богат опит, с много контакти на места, на които на БФС ще са му много необходими. Моето лично мнение, колкото не искам да го дам, е, че Боби е с голямо предимство. Мисля, че в следващите четири години той трябва да остане президент на БФС.

Според Вас трябва ли президенти на футболни клубове да присъстват в Изпълкома на БФС?
- Категорично не. Това пак е мое лично мнение. Трябва да има някаква допълнителна комисия, в която да участват тези президенти или тези хора, които по една или друга причина сега са вътре. Трябва да им се изслушва мнението, защото те все пак дават пари за клубовете. Но те не трябва да бъдат в ръководството на Българския футболен съюз.

Красимир Балъков: Михайлов трябва да остане президент на БФС
"Спортна треска" | "Борбата с допинга. Министър Красен Кралев" - 21.01.2018

РЕКЛАМА