РЕКЛАМА

Още от деня | Красен Кралев: Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ | Части от предаването - 3

Битки безкрай и действия за промяна - Мая Манолова 00:38:50

БНТ 1 | 25.09.2018 | Още от деня

Битки безкрай и действия за промяна - Мая Манолова

Битки безкрай и действия за промяна - Мая Манолова
Мая Манолова: ВиК-дружествата нямат интерес да сложат ред 00:21:00

БНТ 1 | 25.09.2018 | Още от деня

Мая Манолова: ВиК-дружествата нямат интерес да сложат ред

Мая Манолова: ВиК-дружествата нямат интерес да сложат ред
Красен Кралев: Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ 00:17:01

БНТ 1 | 25.09.2018 | Още от деня

Красен Кралев: Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ

Красен Кралев: Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ

"Аз съм изключително горд от начина, по който успяхме да организираме тези три форума. Наистина представихме се на ниво и не само Томас Бах, който изрази възхищението си от начина, по който България се справя с тези предизвикателства, абсолютно всички президенти на международни федерации", каза в студиото на "Още от деня" Красен Кралев, министър на младежта и спорта, по повод трите световни първенства, които бяха организирани в България този месец.

Той бе категоричен, че спортът е "най-мощното средство за промоция и за популяризиране на нашето културно-историческо наследство и ценностите на нашата цивилизация, постиженията на българската цивилизация".

Кралев каза, че на трите световни първенства се е видяло, че сме се справили блестящо, видяла се е нашата инфраструктура и нашите фенове, които са на високо ниво.

Красен Кралев: Трите първенства ни струваха около 12 млн. лв. Най-скъпото е волейбола. Той е с най-голям престиж и покритие от страна на зрителския интерес.

Той уточни, че волейболното световно първенство е струвало на държавата около 9 млн. лв., но е имало възвръщаемост от продажбата на билети и права за излъчване. Световното първенство по художествена гимнастика е струвало около 2 млн. лв., а това по гребане е малко под 1 млн. лв.

Предложението да се проведе младежка зимна олимпиада в България е напълно сериозно и тя може да се реализира, заяви министър Кралев. Алпийските ски дисциплини може да се провеждат Витоша, в Боровец - ски скокове, биатлон и ски бягания. В залите в София може да се проведат затворените състезания, допълни министърът на младежта и спорта. Първите разговори по въпроса ще започнат по време на младежките летни олимпийски игри в Буенос Айрес.

Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ, изтъкна министър Кралев. Към края на годината ще стане ясно финансирането на отделните спортни федерации, допълни спортният министър.

Възможно е да се изгради нов национален стадион в рамките на 100 млн. лв. и с капацитет от 30 000 души, заяви Красен Кралев. Строителството му може да отнеме около 2 години, но няма колебания по въпроса, че местоположението му трябва да е в София, допълни той. Местоположението му трябва да се прецени и анализира с главния архитект и кмета на столицата.

Красен Кралев: Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ
"Още от деня" | "Битки безкрай и действия за промяна - Мая Манолова" - 25.09.2018

РЕКЛАМА