РЕКЛАМА

Още от деня | Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата. ДПС управлява ГЕРБ | Части от предаването - 3

Сезонът на левицата. Гостува Корнелия Нинова 00:39:38

БНТ 1 | 19.07.2019 | Още от деня

Сезонът на левицата. Гостува Корнелия Нинова

Сезонът на левицата. Гостува Корнелия Нинова
Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата. ДПС управлява ГЕРБ 00:24:49

БНТ 1 | 19.07.2019 | Още от деня

Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата. ДПС управлява ГЕРБ

Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата. ДПС управлява ГЕРБ
Справедлива ли е данъчната система в България? 00:13:20

БНТ 1 | 19.07.2019 | Още от деня

Справедлива ли е данъчната система в България?

Справедлива ли е данъчната система в България?

От БСП се обявиха против закупуването на самолети F 16. "Сделката е много скъпа - над 2 милиарда, което надхвърля 2% от БВП. Нашият Национален съвет ни е упълномощил за сделка до 2% от БВП", каза в студиото на "Още от деня" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Друга причина от левицата да са против е и това, че плащането ще се извърши еднократно и тази година, вместо разсрочено и в годините, за да облекчи бюджета. За да стане това, се взема нов заем и се увеличава дефицитът.

Корнелия Нинова: Премиерът каза: "Омръзна ми три пъти да управлявам и да им плащам на предишните борчовете". Вероятно се стяга да си ходи след като мисли какво ще остави на следващите. Това - шеговито. Но по-сериозно, този борч ще го плаща българският народ, не просто следващото управление.

Тя обясни, че от нейната партия са за модернизация на армията. Нинова каза, че според специалисти е намалено въоръжението, част от ракетите, броя на пилотите и това прави самолетите нефункционални в 100-процентовият им обем.

Корнелия Нинова: Поставям въпрос към г-н премиера. Променил ли е отношението си към общата европейска отбрана?

Тя заяви, че са пренебрегнати европейски партньори, които са членове на НАТО. За нея официално е било подпечатано управлението на ДПС.

Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата. ДПС управлява ГЕРБ.

Днес при актуализацията на бюджета от ДПС подкрепиха ГЕРБ, припомни Нинова. Според нея двете партии управляват заедно и задкулисно. Правителството зависи от техните гласове, смята тя. По нейно мнение, Борисов не може да разчита на Обединените патриоти и затова прибягва към сигурното.

Нинова заяви, че от БСП ще гласуват заедно с ДПС за машинното гласуване. Тя обясни, че разликата е в това, че от гласуването не зависи това дали ще паднат от опозиция или не, докато при правителството зависи дали ще паднат от власт или не.

От БСП поискаха президентът да свика Консултативния съвет заради теча на данни на 5 милиона българи от системата на НАП. За Нинова ситуацията в момента е много притеснителна, а управляващите я подценяват и неглижират. Политическата й оценка е - корупция и некадърност в управлението.

Корнелия Нинова: Очаквам да има разум. Първо, правителството да признае, че сме в тежка криза. Това е сериозен удар по националната сигурност.

Тя предупреди, че опасността остава перманентна, докато сме живи. Според нея някой трябва да носи отговорност.

Корнелия Нинова: Аз съм потресена днес от думите на г-н Борисов. Или е напълно неадекватен на ситуацията, или е много притеснен и се чуди как да замаже.

Оставки ще бъдат поискани, но за момента е по-важно да се овладее кризата, смята тя.

Вижте целия разговор във видеото!

Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата. ДПС управлява ГЕРБ
"Още от деня" | "Сезонът на левицата. Гостува Корнелия Нинова" - 19.07.2019

РЕКЛАМА