РЕКЛАМА


Гнездо на усойници

Богат бизнесмен е намерен убит. Монталбано попада в усукана мрежа от ревност, алчност и проституция. За да намери причината за убийството получава помощ от доверен и дистанциран източник

Козима Барлета е намерен убит във вилата си - с куршум в главата. Салво Монталбано обикаля брега, за да опознае целия пейзаж около престъплението.

Среща бездомник на плажа, разговаря със сина на убития - Артуро, преглежда вещите на жертвата и открива богат архив от снимки на млади момичета. Бартлета очевидно е имал много жени.

Резултатите от аутопсията обаче показват, че има и още нещо, което убягва от пръв поглед. За това може би ще разберат повече от загадъчната дъщеря на Бартлета - Джована...


Il commissario Montalbano RAI

Филмите от поредицата "Комисар Монталбано" са по романите на Андреа Камилиери

Режисьор Алберто Сирони

В ролите: Лука Дзингарети, Чезаре Бочи, Пепино Мадзота, Анджело Русо, Мириам Далмацио, Соня Бергамаско

"М" като Мегре, като Марлоу или като... Монталбано.

Романизираният герой на криминалистиката в Италия разследва убийства, измами и опасни загадки.... Смел, опитен, циничен и изкушаван, но честен и неспособен да се откаже от истината, Салво Монталбано е своенравният комисар от полицейския участък във фиктивното сицилианско градче Вигата, който цени любовта, добрата храна и живота на всеки, балансирайки между изискванията на шефовете от север и дълбоката виталност на юга.

Поредицата "Комисар Монталбано" е създадена по бестселърите на най-популярния италиански автор на криминална литература през 90-те - Андреа Камилиери, ревностен защитник на правосъдието и противник на беззаконието и действията на организираната престъпност в страната.

Интересът към криминалните сюжети от действителността, която не е само "италианска", прескача границите на Европа и издига сериите от "Комисар Монталбано" до рекордните 11 милиона зрители , вече на три континента.

*zr


Пирамида от кал епизод • Комисар Монталбано

Мръсно, хлъзгаво и непроходимо - на строителна площадка - с корупция в "Пирамида от кал"В градчето Вигата от дни не спира да вали. През поредната мрачна утрин телефонно обаждане изважда комисар Монталбано от нощния сънен кошмар, за да попадне в друг - още по-тежък и истински. Мъж, идентифициран като Джиджу Никотра, е намерен мъртъв в спукана водопроводна тръба на строеж.Заради дъждовете и придошлата вода от морето, мястото е наводнено и потънало в кал като историята, която предстои да разследва....

Вижте повече

Деликатна история епизод • Комисар Монталбано

Кой би посегнал на старостта или на едно детеДеликатна историяНа път за ваканция и среща с любимата Ливия, комисар Монталбано отново е възпрепятстван с два нови сигнала. Единият е за убийство на 70-годишна красива възрастна дама, бивша проститутка.Другият е по обвинение за насилие в училище. Комисарят се опитва дискретно да проведе разследването, което и този път не минава без усложнения и тайни, типични за Сицилия..

Вижте повече

Усмивката на Анджелика

Странните отношения между Монталбано и годеницата му Ливия са повод за размисъл и забавление, но понякога изнервящи. В ежедневието не липсва работа - престъпленията са няколко обира на вили и апартаменти на богати семейства. Госпожица Козулич е една от пострадалите. Тя дава подробна информация на комисаря, когото харесва. Разкриват се интимни тайни, изневери.

Ефектът на огледалата

Комисарят се запознава с Лилиана, докато й помага на пътя. Те се сприятеляват и дори нещо повече. Аделина ги кани на прословутите си крокети. Но службата го зове - избухнала е бомба пред склад и няколко убийства, извършени едно след друго. Отново са замесени дрога и рекет. За магазина на Арноне или за склада е предназначена бомбата? А може би за някой, живеещ  в кооперацията? Има заплахи, както  и  набеден престъпник. Монталбано е във вихъра си.

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Бурни ветрове удариха Южна Европа

21:19

Бурни ветрове удариха Южна Европа

Бурни ветрове удариха Южна Европа
В #Европа: Как модерните пивоварни в Европейския съюз създават работни места?

21:01

В #Европа: Как модерните пивоварни в Европейския съюз създават работни места?

В #Европа: Как модерните пивоварни в Европейския съюз създават работни места?
Нова технология ни учи да пестим енергия, докато плетем шал

20:45

Нова технология ни учи да пестим енергия, докато плетем шал

Нова технология ни учи да пестим енергия, докато плетем шал

Филми в програмата днес
Не убивай

БНТ 1 | 23.02.2019 22:45

Не убивай

Не убивай
Любов и 45-ти калибър

БНТ HD | 23.02.2019 22:45

Любов и 45-ти калибър

Любов и 45-ти калибър
Вик за помощ

БНТ 1 | 24.02.2019 15:00

Вик за помощ

Вик за помощ

РЕКЛАМА