site.'.bnt1 20 февруари
21:00 ч.
Комисар Монталбано: Пирамида от кал
игрален филм /Италия, 2017г./, режисьор Алберто Сирони, в ролите: Лука Дзингарети, Чезаре Бочи, Пепино Мадзота, Мириам Далмацио и др. (12)
site.'.bnt1 22 февруари
02:40 ч.
Комисар Монталбано: Пирамида от кал
игрален филм /п/ (12)

РЕКЛАМА


Пирамида от кал

В градчето Вигата от дни не спира да вали. През поредната мрачна утрин телефонно обаждане изважда комисар Монталбано от нощния сънен кошмар, за да попадне в друг - още по-тежък и истински. Мъж, идентифициран като Джиджу Никотра, е намерен мъртъв в спукана водопроводна тръба на строеж.

Заради дъждовете и придошлата вода от морето, мястото е наводнено и потънало в кал като историята, която предстои да разследва. Съпругата на жертвата е германка със съмнителна репутация.

За строителната площадка в града журналистката Лучия Гамбардела предоставя данни за фалшиви договори с фирми по обществени поръчки и кражба на публични средства в корупционен кръг - между мафията и местната власт. Междувременно някой подхвърля дрога в училищата. Разследването започва бавно и се движи хлъзгаво и непроходимо като калта, в която е намерен трупът, застрелян в гръб. Съмнението е, че Никотра може би не е убит в тунела и сигурно е имал какво да съобщи...

Филмите от поредицата "Комисар Монталбано" са по романите на Андреа Камилиери

Режисьор Алберто Сирони

В ролите: Лука Дзингарети, Чезаре Бочи, Пепино Мадзота, Анджело Русо, Мириам Далмацио, Соня Бергамаско

"М" като Мегре, като Марлоу или като... Монталбано.

Романизираният герой на криминалистиката в Италия разследва убийства, измами и опасни загадки.... Смел, опитен, циничен и изкушаван, но честен и неспособен да се откаже от истината, Салво Монталбано е своенравният комисар от полицейския участък във фиктивното сицилианско градче Вигата, който цени любовта, добрата храна и живота на всеки, балансирайки между изискванията на шефовете от север и дълбоката виталност на юга.

Поредицата "Комисар Монталбано" е създадена по бестселърите на най-популярния италиански автор на криминална литература през 90-те - Андреа Камилиери, ревностен защитник на правосъдието и противник на беззаконието и действията на организираната престъпност в страната.

Интересът към криминалните сюжети от действителността, която не е само "италианска", прескача границите на Европа и издига сериите от "Комисар Монталбано" до рекордните 11 милиона зрители , вече на три континента.

*zr

Деликатна история епизод • Комисар Монталбано

Кой би посегнал на старостта или на едно детеДеликатна историяНа път за ваканция и среща с любимата Ливия, комисар Монталбано отново е възпрепятстван с два нови сигнала. Единият е за убийство на 70-годишна красива възрастна дама, бивша проститутка.Другият е по обвинение за насилие в училище. Комисарят се опитва дискретно да проведе разследването, което и този път не минава без усложнения и тайни, типични за Сицилия..

Вижте повече

Усмивката на Анджелика

Странните отношения между Монталбано и годеницата му Ливия са повод за размисъл и забавление, но понякога изнервящи. В ежедневието не липсва работа - престъпленията са няколко обира на вили и апартаменти на богати семейства. Госпожица Козулич е една от пострадалите. Тя дава подробна информация на комисаря, когото харесва. Разкриват се интимни тайни, изневери.

Ефектът на огледалата

Комисарят се запознава с Лилиана, докато й помага на пътя. Те се сприятеляват и дори нещо повече. Аделина ги кани на прословутите си крокети. Но службата го зове - избухнала е бомба пред склад и няколко убийства, извършени едно след друго. Отново са замесени дрога и рекет. За магазина на Арноне или за склада е предназначена бомбата? А може би за някой, живеещ  в кооперацията? Има заплахи, както  и  набеден престъпник. Монталбано е във вихъра си.

Глас в нощта

В криминалната история са замесени депутат и областен управител. Има четири трупа и обир в супермаркет, чийто управител също е убит. Инсценирано е обесване. А баща и син - Странджо са обичали една и съща красавица. Тя вероятно е убита от ревност, но от кого?

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Срути се част от сграда на университета в Санкт Петербург

17:48

Срути се част от сграда на университета в Санкт Петербург

Срути се част от сграда на университета в Санкт Петербург
Заев: Очаквам посещението на премиера Ципрас в Скопие

17:15

Заев: Очаквам посещението на премиера Ципрас в Скопие

Заев: Очаквам посещението на премиера Ципрас в Скопие
Майкъл Пенс поздрави България за направеното на всички нива

16:30

Майкъл Пенс поздрави България за направеното на всички нива

Майкъл Пенс поздрави България за направеното на всички нива

Филми в програмата днес
Златан Ибрахимович

БНТ 1 | 16.02.2019 18:50

Златан Ибрахимович

Златан Ибрахимович
Бъртън и Тейлър

БНТ 2 | 16.02.2019 20:30

Бъртън и Тейлър

Бъртън и Тейлър
Филип

БНТ World | 16.02.2019 20:45

Филип

Филип

РЕКЛАМА