РЕКЛАМА


Зелено гаспачо

Продукти:
1 краставици
2 зелени чушки
1 зелена люта чушка
150 г спанак
2 стръка зелен лук
1 лайм
1 лимон
Мента
Магданоз
Зехтин
Сол

Начин на приготвяне:
Накъсайте спанака, нарежете на едро краставицата и изчистете чушките от семки. Добавете малко вода, сок от лайм и лимон, зехтин, сол и пасирайте всичко това.
За дресинга смесете ситно нарязаните пресни подправки - мента, магданоз, зелен лук, добавете към тях и ситно нарязана люта чушка, зехтин и сол. И сте готови да сервирате.

Ньоки с пресни подправки, доматен сос с диви гъби и пармезан

Продукти:
4 картофа
200 г брашно
2 яйца
3 домата
2 моркова
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
Пармезан
Босилек
Риган
Магданоз
Зехтин
Сол
Захар

Начин на приготвяне:
Посолете картофите и ги увийте във фолио поотделно. Сложете ги в тава и ги изпечете на 200 градуса за един час. Нарежете лука, чесъна, доматите и морковите и ги сложете в съд със загрята мазнина да се задушат. Овкусете със сол и захар и оставете соса да къкри.
Обелете вече изпечените картофи, намачкайте ги в купа и охладете за кратко. Към охладената смес прибавете 2 яйца, 150-200 гр. брашно и я объркайте с ръце, докато получите тесто. Разточете тестото на фитили и го нарежете на малки цилиндри. Сложете ги във врящата вода, като внимавате да не се слепят. Когато ньоките изплуват на повърхността на водата ги преместете в тигана със загрято масло, за да се запържат.
През това време пасирайте зеленчуковата смес и ги залейте с нея. Сервирате в чиния като добавите пармезан и свеж риган.

Шоколадов мус с лавандула

Продукти:
300 мл сметана
3 яйца
100 г бял шоколад
Прясна или сушена лавандула
Захар

Начин на приготвяне:
Сложете сметаната да се стопли, като внимавате да не заври и добавете лавандулата към нея. През това време разделете белтъците и жълтъците от яйцата в две купи. Добавете захар към жълтъците и ги разбийте. А белтъците разбийте до пяна. Прецедете сметаната, която вече е с аромат на лавандула. Докато тя е топла, сложете шоколада вътре за да може той да се разтопи. Добавете постепенно разбитите белтъци към жълтъците със захарта. Остава само да съедините шоколада с яйчната смес. Поднесете готовия мус в подходящи десертни чаши

Храна за душата - 09.08.2018
"Храна за душата" - 09.08.2018

РЕКЛАМА