site.'.bnt1 Всеки делничен ден от 17:30 ч.
site.'.bnt1 Всеки делничен ден от 13:30 ч. /п/

РЕКЛАМА

Огретен с чедър и хрупкави трохи и бисквитена торта с шоколад и маскарпоне 00:25:41

26.09.2019 | Храна за душата

Огретен с чедър и хрупкави трохи и бисквитена торта с шоколад и маскарпоне

Огретен с чедър и хрупкави трохи и бисквитена торта с шоколад и маскарпоне
Разрядка от нахут и печен патладжан и рибни кюфтенца 00:27:10

25.09.2019 | Храна за душата

Разрядка от нахут и печен патладжан и рибни кюфтенца

Разрядка от нахут и печен патладжан и рибни кюфтенца
Шакшука с пикантни брускети и шоколадов десерт в бутер тесто 00:27:16

24.09.2019 | Храна за душата

Шакшука с пикантни брускети и шоколадов десерт в бутер тесто

Шакшука с пикантни брускети и шоколадов десерт в бутер тесто
Сарми с прясно зеле, кълцано телешко месо и сос тартар 00:22:52

18.09.2019 | Храна за душата

Сарми с прясно зеле, кълцано телешко месо и сос тартар

Сарми с прясно зеле, кълцано телешко месо и сос тартар

Вижте всички броеве


Катерина Евро влиза в кухнята на "Храна за душата"

Популярната актриса ще е водещ на втория сезон на кулинарния проект на БНТ. От 14 януари, всеки ден от понеделник до четвъртък в 17:00 часа, зрителите ще имат възможност да надникнат в кухнята на Катето Евро, ще научат уникални рецепти и малки домакински хитрости, които перфектната къщовница ще споделя. В „Храна за душата“ артистичната кулинарка ще споделя и любопитни семейни истории.

Катерина Евро е едно от любимите лицата на телевизионното предаване "Клуб НЛО", излъчвано по БНТ, а голямата популярност ѝ носи ролята на Рени в култовата комедия „Оркестър без име“. Дебюта си в киното актрисата прави през 1978 г. във филма „Чуй петела“, а още през 1982 г. филмът на Станислав Стратиев и режисьора Людмил Кирков „Оркестър без име“ я превръща във филмова звезда. Повече от 15 заглавия има Катерина Евро в своята филмография, както и участия в театрални постановки и телевизионни продукции. И в живота тя често влиза в различни роли, но любима ѝ остава тази на грижовна майка и безупречна домакиня.

Новият сезон на предаването „Храна за душата“ запазва вкуса си към бързи, лесни, но атрактивни рецепти от домашната кухня. Катерина Евро ще отвори тефтерчето със своите готварски тайни и ще представи любимите си ястия, които всеки може да приготви у дома. Водещата споделя, че списъкът на кулинарни изкушения, които е приготвила за зрителите на БНТ, включва многобройни предястия, разядки, супи и основни блюда. Главен герой в нейните рецепти е месото, което тя обожава и да приготвя, и да похапва, но най-голямата слабост на Катето Евро в кухнята остават сладкишите.

През 2016 г. водещата на „Храна за душата“ издаде своята книга „Тетрадка за рецепти и спомени“, в чийто предговор споделя: „Аз съм Катерина Евро. Тази година ставам на 60, въпреки че все още се чувствам на 17. През тези 60 години снимах филми, играх в театър, работих в телевизия, омъжих се по любов, отгледах син, а сега си имам и внучка – Катерина. Минах и през щастие, и през тъга. Спечелих и загубих приятелства. Простих се със скъпи за мен хора. Натрупах опит и в готварството, благодарение на моята майка и баба и не на последно място на моя съпруг, който обичаше да си хапва. Сега се осмелих да направя своя кулинарна книга, гарнирана със спомени, и се надявам да съм полезна на тези, които чрез храната искат да зарадват семейството и приятелите си.“

“Храна за душата” е продукция на „Бързо, лесно, вкусно“, която стартира в ефира на БНТ1 през есенния телевизионен сезон на 2018-та с водещи Елена Петрелийска и Николай Петров.

Всеки петък кулинарният час в програмата на БНТ остава запазен за Ути Бъчваров. Авторът на най-дългогодишното предаване за тайните на гастрономичните удоволствия ще разказва за срещите си с млади и предприемчиви българи в предаването „Новодомци“.


Екип

Катерина Евро

Катерина Евро
Водещ

Христо Маджаров

Христо Маджаров
Директор продукция

Борислава Славова

Борислава Славова
Главен редактор

Теодосий Теодосиев

Теодосий Теодосиев
Режисьор на монтажа

Димитър Попов

Димитър Попов
Монтажист

Контакти

РЕКЛАМА