РЕКЛАМА


Темите в предаването "60 минути за култура" на 13 юни от студиото в Пловдив:

Какво ще предложи на своята публика фестивалът Опера оупън до края на август – разговор в студиото с доц. Нина Найденова – директор на Пловдивската опера.

Лиз Райт е сред утвърдените и най-интересни гласове на съвременния джаз и госпълмузика. Тя пристига в България за специалния съвместен концерт с оркестъра на Опера Пловдив. За концерта разговаряме с директора на "Пловдив джаз фест" Мирослва Кацарова.

За детската литература, която тази година е акцент във фестивала "Пловдив чете", както и за срещата на популярния и обичан писател от Нидерландия Хюс Кайер разговор в студиото с Вал Стоева – председател на съвета на фондация "Детски книги".

Над 200 артисти и възстановчици ще вземат участие в първия по рода си фестивал „Пловдив – древен и вечен. Представят ни го организаторите.

Лию Детр, което означава място на съществуване, е спектакъл за 5 танцьори, 1 музикант и повече от 50 съучастници, който се играе навън, на фасадата и в подножието на жилищен комплекс. Този впечатляващ френски въздушен балет ни представя Илица Георгиева – координатор на проекта за България.

Какво ще предложи на своята публика фестивалът Опера оупън до края на август?
"Линия Култура" - 13.06.2019

РЕКЛАМА