РЕКЛАМА


Режисьори: Карлос Седес, Давид Пинилос

В ролите: Паола Ечевария, Мигел Анхел Силвестре, Аитана Санчес-Гихон, Наталия Милан, Мириям Джованели и др.

Златните години на висшата мода в Испания

През 1958г. в Мадрид има едно място, където всеки би искал да пазарува поне веднъж в живота си - "Галерия Кадифе"

"Кадифе" е уникално място за мода, където най-елегантните и скъпи тоалети са декор за красива и трудна любов между богат наследник и талантлива шивачка.

Алберто Маркес е синът на собственика, който ще наследи империята на баща си - дон Рафаел. Ана Рибера е скромна шивачка. В приказен свят на фини платове, изящни силуети и богати клиенти стилът в облеклото се променя с голям скок към фантазия и свобода, но едва ли тенденцията ще промени така бързо и обществото със съсловните му предразсъдъци.

Бизнесът е предимство и цел за семейство с богатство и традиции, но най-големият лукс в една модна империя ще се окаже любовта.

"Кадифе" съчетава важни промени. 50-те и 60 те години на ХХ век са важни в историята на облеклото с прехода от висша мода към "прет а порте", когато изкуството на дизайнерите става достъпно за всички. Тенденциите в тоалетите - от консерватизъм към въображение - съпътстват промените в социалните отношения - от традиции към свобода. С тази мисъл сценаристите изграждат луксозната империя с визията на "ар деко" в Мадрид, аналогична на Лафайет, Баленсиага и Пертегас.

"Кадифе" е най-гледаният испански сериал с почти 5 млн. зрители в праймтайм за частния канал Антена 3 от групата Атресмедия. Произведен е от продуцентската компания "Бамбу" /"Гранд хотел"/ с 500 000 евро бюджет за всеки епизод. Официален разпространител е Бета филмс с продажби в Италия, Франция, Нова Зеландия, Китай и др.

Испанската модна сага "Кадифе" продължава. Интересът на зрителите е определящ за появата и на нови сезони.

Героите в "Кадифе":

Ана Рибера е деликатна, старателна и природно красива. Тя е част от колелото, което върти машината на "Галерия Кадифе" - шивачка със стремеж към съвършенство и мечта да изживее своята голяма любов.

Алберто Маркес ще бъде наследникът на модна къща "Кадифе". Той се завръща след дълги години зад граница, за да оглави семейния бизнес, който го разделя от най-дълбокото му чувство - любвта от детството.

Доня Глория е съпругата на стария собственик Рафаело Маркес. Вечно втора в семейството и по произход, тя никога не изживява своето време и се надява дъщеря й да бъде с повече власт в "Кадифе".

Доня Бланка - отговорничката за шивачките е стриктна и наблюдателна в пестенето на ценно време за работа. Праволинейна и строга, тя не прощава грешките на другите въпреки своя таен грях от миналото.

Дон Емилио е управителят на "Кадифе" и чичо на Ана. Добър човек, чиято преданост и дискретност са оценени от стария Рафаел, доверявайки му една от най-големите си тайни. Емилио има само един стимул - щастието на племенницата си, която обича като своя дъщеря. Той ще направи всичко по силите си, за да бъде Ана щастлива и с по-добра съдба от неговата.

Златна Романова

"Кадифе" по Антена 3 и в каталога на Бета Филмс

16 епизод • Кадифе 1

Най-после -очакваният ден. Сватбата на Алберто и Кристина. Остава само младоженката да хареса новата рокля. Но не само за Кристина ще има изненада. Алберто получава от адвокат писмо от починалия си баща. В него той благославя женитбата му с Ана. Ана изживява тежки моменти, но се надява, че Алберто ще се откаже в последния момент. Емилио се среща с майката на Алберто, която всички смятат за мъртва. Нейната поява е все още тайна. Сватбената церемония минава и Алберто и Кристина са вече съпрузи.

15 епизод • Кадифе 1

Макс замества Педро като куриер и по погрешка изпраща булчинската рокля на Кристина на друг адрес. За една нощ Раул и служителите на „Кадифе” трябва да ушият нова рокля. Алберто и Матео празнуват ергенската вечер – Клара хваща Матео с няколко момичета в бара и е твърдо решена да сложи край на забежките му. Бланка се държи грубо с Макс – още повече след грешката с булчинската рокля. Но Макс й заявява, че ще чака, докато отношението й към него се промени.

14 епизод • Кадифе 1

Изглежда, че най-лошите страхове на Кристина се потвърждават, след като вижда Алберто и Ана заедно. Дали Ана не е била първата любов на Алберто, заради която баща му го е изпратил в Лондон? Матео помага на приятеля си и представя Ана за своя годеница. Това обаче ще му донесе много неприятности с Клара, тъй като й е обещал да я заведе на сватбата и да я представи официално за своя приятелка. След нелегалния аборт Луиса се чувства зле, припада и се налага да извикат лекар.

13 епизод • Кадифе 1

Списанията отразяват посещението на принцесата на Монако в "Кадифе" и клиентките се връщат в модната къща. Въпреки това Херардо и синът му Енрике искат Де ла Рива да бъде уволнен. Дизайнерът се договаря с Херардо да остане, но да не взима пари за работата си. Сватбата наближава. Кристина организира тържество, с което иска да изненада Алберто. На него тя вижда Алберто и Ана в близки отношения.

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
САЩ заплашват да излязат от договора за ликвидация на ракети със среден обсег(обобщение)

19:44

САЩ заплашват да излязат от договора за ликвидация на ракети със среден обсег(обобщение)

САЩ заплашват да излязат от договора за ликвидация на ракети със среден обсег(обобщение)
ЕС настоява за щателно разследване на смъртта на Джамал Хашоги

19:18

ЕС настоява за щателно разследване на смъртта на Джамал Хашоги

ЕС настоява за щателно разследване на смъртта на Джамал Хашоги
Наводненията в Испания взеха жертва

18:48

Наводненията в Испания взеха жертва

Наводненията в Испания взеха жертва

Филми в програмата днес
През един октомврийски следобед

БНТ 2 | 21.10.2018 20:00

През един октомврийски следобед

През един октомврийски следобед
С деца на море

БНТ World | 21.10.2018 20:45

С деца на море

С деца на море
Плъзгащи се врати 00:00:27

БНТ 1 | 21.10.2018 21:15

Плъзгащи се врати

Плъзгащи се врати

РЕКЛАМА