РЕКЛАМА


В това издание на традиционната съботна дискусия на "Библиотеката" в литературен клуб "Перото" по темата за мястото и спецификата на литературната критика в наши дни -  от откровената реклама до литературната теория, разсъждаваха проф. Амелия Личева - литературна критичка, преподавателка в катедра "Теория на литературата" към СУ "Св. Климент Охридски", Камелия Спасова - редакторка и водеща на броеве на "Литературен вестник", преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", и Митко Новков - литературен критик и журналист, телевизионен наблюдател на вестник "Култура".

Задочно в разговора се включиха и университетският преподавател доц. Тодор Христов, който обясни защо трябва да се бунтуваме критикувайки, и Йордан Ефтимов, който споделя мисли за литературната критика преди и сега, по света и у нас, от откровената реклама до теорията.

Рубриката "Книга на седмицата" този път гостува в Русе. В нея Ваня Хинкова представи петте заглавия, които са ѝ направили най-силно впечатление. Книги, които правят впечатление и си заслужава да бъдат прочетени, препоръча и Светлозар Желев в рубриката "Чели ли сте тази книга?".

Къде ѝ е мястото на литературната критика?
"Библиотеката" - 06.02.2016

РЕКЛАМА