РЕКЛАМА


В предаването вижте:

За качеството на тазгодишната реколта от ечемика и пшеницата и каква е реализацията на продукцията – разговор със зърнопроизводителя Иван Караиванов

Университетската болница за активно лечение в Русе обяви конкурс за модели на рисунки, с които ще бъдат изписани стаите в детското отделение. Повече за инициативата ще ви покажем в пряко включване.

Кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за предстоящия фестивал "Огненият Дунав", както и за другите събития, с които градът привлича интереса на туристите

Ще ви поканим и да се включите в «Про-Ам», състезанието по дебати, което среща опита с желанието. Повече за инициативата ще научим от Велина Пенчева и Дарио Круз.

Нов съвместен туристически проект «Приключение с топловъздушен балон» Румъния – България осъществява Бизнесцентърът за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе. Какъв е замисълът и кой може да ползва новата атракция – ще ни каже Катя Горанова, директор на центъра.

Преводачът Огнян Стамболиев ще ни представи двете си нови преводни книги «Бедният Дионис» - прозата на Михай Еминеску за първи път на български и «Пътникът в дъжда» - сборник с пет от най-силните пиеси на Матей Вишниек.

И още от темите в предаването:

Всяка година в България се раждат близо 150 деца с цепнатини на устната и небцето. Здравната каса покрива само операциите им, но не и лечението.

40 000 лева ще инвестира община Благоевград за обновяване на спортните зали и фитнес уредите на открито.

На нос Свети Атанас в Бяла вече има истински музей на открито – една от най-любопитните находки е голяма делва, украсена със специфичната спирала на кльомбата за електронна поща.

Качеството на ечемика и пшеницата тази година
"България днес" - 12.07.2017

РЕКЛАМА