РЕКЛАМА


В предаването ще видите:

Изложбата "И ангелите ходят на баня" критиката определя като "събитие в областта на съвременната визуална практика". В пряко включване, минути преди откриването на изложбата, ви срещаме с авторите – фотографа Мария Джелебова и керамичката Силвия Митовска, с които разговаряме за основното авторово послание – срещата между ежедневното и необяснимото, между грубостта на земното и възвишеността на идеалното, между познаваемото и непознаваемото.

Артистичният директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева представя мащабната изложба "Пътуване по света. Изкуството на Германия", която включва творби на енциклопедични имена от съвременното изкуство. Експозицията е разположена в двете нови галерии в града

И още една среща с визуален артист – художничката Вихра Григорова, която представя изложбата си "Пътища" с пейзажи, провокирани от многобройните ѝ пътувания по света.

С госта в студиото - доц. д-р Никола Лаутлиев – куратор на Международните срещи на фотографията, разговаряме за тазгодишното фестивално издание, в което артисти, фотографи и куратори са поканени да изследват темата на портрета в неговите многобройни прочити.

Изложба "И ангелите ходят на баня"
"Линия Култура" - 10.10.2019

РЕКЛАМА