РЕКЛАМА


Образът на жената в християството: и грешница, и светица – в този брой на „Вяра и общество”

В поредния брой от летни повторения на предаването ви припомняме:

Да изкупваш греха си в продължение на 47 години – разказ за преподобна Мария Египетска

Жената в християнството – и грешница, и светица?! Разговор върху образът на жената в християнството. Да потърсим отговор на въпроса дали тя най-често не е набежавана за изкусителка и грешница, докато мъжът е поставян в „привилегированата“ позиция на изкушаван? Но има ли грехът пол? Християнството, което почита най-съвършената сред човешкия род – Божията майка е канонизирало и покаяли се грешници като Мария Магдалина и Мария Египетска – техните образи какъв пример за вярващите? И все пак, дали в някаква степен Църквата не проявява сексизъм и не поставя нежния пол в подчинена позиция? Събеседници на Горан Благоев са художникът Юлия Станкова и богословът Пламен Иванов.

Добрият пастир: Свещеник Александър Лашков – в рубриката ни този път ви разказваме за един от най-харизматичните столични свещеници, посветил своя живот на Бога и на музиката, спечелил доверието и обичта на своите енориаши. Впечатленията си от него споделят и световноизвестни имена от оперното и джазовото изкуство.

„Кръстен съм, но дали съм обърнат към Бога?” - най-новият сборник с текстове на така обичания от поколения вярващи митрополит Антоний Сурожки. Изданието включва негови беседи, изнесени в Лондонската му енория, посветени на светото Кръщение и пътя към автентичната вяра. Представяни ни го Пламен Сивов от сайта „Православие.БГ“ и издателство „Омофор“.

Очакваме ви както обикновено по БНТ 1 и тази събота, 20 юли от 14.00 часа!

Екипът на „Вяра и общество”

„Вяра и общество” може да проследите и чрез неговите повторения: по БНТ 1 – в неделя срещу понеделник от 4.45 ч., по БНТ 4 – в неделя от 11.00 ч. и в понеделник срещу вторник от 3.15 часа, а по БНТ 2 – в събота от 9.30 часа.

Избрано от "Вяра и общество": Образът на жената в християството
"Вяра и общество с Горан Благоев" - 20.07.2019

РЕКЛАМА