РЕКЛАМА


Вижте в предаването „Добро утро с БНТ2” от студиото в Благоевград:

Как да изберем телескоп или микроскоп според възрастта на детето? Какви телескопи има за начинаещи и любители? Разговор с младия астроном Нели Димитрова, ученичка в 9 клас на Езиковата гимназия в Благоевград и нейната майка Теодора Димитрова, която е преподавател по литература. От тях ще научим за интереса на младите хора към астрономията, за първите стъпки на Нели в тази наука и за участието ѝ в курсове и национални олимпиади по астрономия. В пряко включване по телефона от д-р Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория, ще научим какви астрономически явления можем да наблюдаваме през 2018 година.

В студиото ни гостува и изобретателят Никола Поповски, конструирал първия български вертолет в наши дни, който сега е един от интересните експонати в музея на авиацията в Крумово. Той има около 10 патентовани изобретения. От него ще научим как се патентоват нови изобретения, каква е процедурата в България.

Какви са изискванията и какви документи са необходими, за да получите патент в България и в други европейски страни, ще разберем от прякото включване по телефона на инж. Анка Червенкова, която е представител по индустриална собственост.

Интересът на младите хора към астрономията
"Добро утро с БНТ 2" - 22.01.2018

РЕКЛАМА