РЕКЛАМА


За новите политически коалиции и съставеното след изборите правителство, за очакванията на хората и намеренията на политиците, за политическата екзотика и обществените очаквания – разговор в студиото със социолога Илко Тодоров, преподавател в Икономическия университет във Варна.

Германската благотворителна организация “Шаукелпферд” набира в страната си средства, с които подпомага деца, изпаднали в беда от Варненския регион. Какви са мисията и основните принципи на дарителите, как се набират средствата и се намират хората, на които ще се помага. Разказ от първо лице на управителя Франк Рамщьотер.

Актуални репортажи:

Производители на череши в Кюстендилска област се притесняват от измръзване на тазгодишната реколта. Очакваните ниските температури през следващите дни принуждават много от земеделците да предприемат спешни мерки, за да спасят продукцията си. Същото се отнася и за прасковите, кайсиите и черешите в Русенско. Репортажи от Благоевград и Русе.

След репортаж на БНТ2 започна възстановяването на опасните диги на река Чая край пловдивските села Катуница и Ягодово. На места коритото на реката е силно разрушено, а местните жители се притесняват от наводнения. Репортаж от БНТ Пловдив.

Пета езикова гимназия “Йоан Екзарх” и Техническият университет във Варна са домакини на националния турнир по реч и дебати. Как се провежда и с какви правила – разказват представители на организаторите.

Ученици от Езикова гимназия “Пловдив” проведоха час на класа в съдебната палата. Те участваха в импровизиран процес, а журналистът от БНТ-Пловдив Сашка Пушкова ги запозна с професията на съдебния репортер.

Близо 200 души ще участват в петото издание на Международния фестивал на китарното изкуство в Русе. В продължение на три вечери пет състава от цяла България ще изнесат безплатни концерти пред русенската публика. Началото на фестивала ще е в неделя от 18 часа и 30 минути в Зала „Русе”.

Поредното издание на "Пътувай с БНТ 2" ни отвежда в Българската Тоскана. Това е районът между Пирин, Левуново, Хърсово и Зорница – най-малките села в община Сандански. Една приятна разходка в един от петте винаро-лозарски региона на България – Югозападният. Единствено там се отглежда прочутият сорт широка мелнишка лоза. Репортаж на БНТ Благоевград.

Имаме правителство – сега накъде?
"България днес" - 21.04.2017

РЕКЛАМА