РЕКЛАМА


Режисьори: Найъл Маккормик, Даниъл О'Хара

В ролите: Том Хюс, Джонатан Арис, Шон Дуули, Виктория Хамилтън, Брайън Кокс, Марсел Айърис, Клоуи Пири, Жана Морянович, Евгений Ситохин, Джуди Парфит и др.


Когато агент на КГБ сам признава за съветска операция на британска територия под кодовото име "Стъкло", параноичният шеф на Британското разузнаване, наричан "Татко", свиква секретен екип от топ агенти - най-добрите или просто тези, на които вярва. Те са: амбициозният шеф на контраразузнаването - Боби Уотърхаус, неговата остроумна заместничка Сара Монтаг, съпругът й Алън - експерт в подслушванията и проследяването на разговори, Джим Фенчърч - скептичният детектив от Специалния отдел и неговата наивна и впечатляваща секретарка Уенди Строу. Последният е пръв - Джо Ламби е гениален в провеждането на разпити, той може да разгадае всеки импулс и движение в човека, но е нещастен и страда в един друг живот.

БиБиСи-Уелс продуцира за БиБиСи-2 "Играта" с премиера по БиБиСи-Америка.

Всеки епизод разкрива нов свързан агент. Заплахата е неясна, но всяко ново име попълва списъка със стъпка по-близо до операция "Стъкло".

Въпреки че действието се развива в Лондон, сериалът е заснет предимно в Бирмингам и отчасти в Уелс.

"ИГРАТА" е вълнуваща история за живота и лъжите на невидимите войници в тайната война и с брилянтния сценарий на Тоби, можем да очакваме превъзходни герои и много изненади". Фейт Пенхейл, продуцент и завеждащ раздел "Драма" в БиБиСи -Уелс

"Това са някои от най-добрите актьори в телевизията днес и за нас е чест да бъдат в нашето шоу. Амбицията ни е да създадем мистериозен трилър със сложни герои". Тоби Уитхаус, изпълнителен продуцент и сценарист.

Наследник на Стивън Мофат в "Доктор Ху", сценаристът Тоби Уитхаус се впуска в непозната територия, където всеки жест трябва да е действие или поне начало. Психиката е определяща, грешките не остават за лична сметка, а засягат живота на милиони неизвестни по картата. Картата е на Великобритания, където се търсят тайни съветски агенти с план. Планът е действителен или "въдица". Дезертиралият агент е предател или двоен агент. Войната е материална или идейна. Розата е най-уханното цвете или най-древният таен знак. Шпионажът е война или игра

*Фактически, Студената война от 70-те се връща на телевизионен екран, след като шпионският жанр вече е високо защитен срещу заплахата от световен тероризъм с професионализма на "ФАНТОМИ". В "Играта" границата е очертана, средствата са същите, разликата е само техническа, а действията са прекалено видими за шпионската мрежата, в която исторически връзките и тайните между всички географски агенти остават, за да не свърши светът.

Златна Романова


6 епизод • Играта

Алън признава, че той е къртицата, защото знае, че всъщност това е съпругата му Сара. Тя търси помощ от Один. Избухва бомба и според вестниците е дело на ИРА, но в действителност не е. Сложните машинации на шпионажа се разплитат с изненадващ резултат.

5 епизод • Играта

КГБ  ликвидира Аркадий, преди англичаните да го скрият. Джо се чувства виновен за смъртта му. Преди година е имало руски агент  - Юлия, която всички смятат за мъртва. Джо страда много, че той е причината. Освен това я е обичал. Играта става все по-заплетена. Всичко доказва, че в МИ-5 има къртица. Започват следене и проверки. Внедряват секретарката Уенди като болногледачка на Филип, за да имат достъп до къщата. Някои вече смятат, че къртицата е съпругът на Сара.

4 епизод • Играта

За Москва Аркадий е още в играта. "Татко" иска от хората си постоянно да го следят и да претърсят дома му. Когато разберат с кого си имат работа, ако трябва, в подходящия момент ще го приберат. Сара, Боби и Джо се задействат. Получават от Аркадий поредното име – Анабел, вербувана студентка. Сара сама, без знание на останалите, търси връзка с руснаците. Оказва се, че Аркадий е само посредник и не може да й даде никаква информация. След поредица от акции, тя установява, че операция „Стъкло” е забл...

Вижте повече

3 епизод • Играта

КГБ активира свои тайни агенти. Англичаните подозират всеки новопоявил се познат. Джо все още не вярва на Аркадий. Сара Мортаг е най-сигурният, безкомпромисен и надежден агент. Заедно със съпруга си са отдадени на работата, а личният им живот и евентуално дете са оставени за бъдещето. "Татко" държи в ръцете си всичко и всички. Алън е неговият вътрешен доносник. Аркадий предава съобщение за Катрин Уилкинсън, която е управител на фирма – вносител на дамско бельо. По документи няма връзки с Москва,...

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Над 217 млн. лв. за средства за сметоизвозване и почистване от догодина

21:00

Над 217 млн. лв. за средства за сметоизвозване и почистване от догодина

Над 217 млн. лв. за средства за сметоизвозване и почистване от догодина
БНТ е домакин на семинар за дигитална трансформация

20:41

БНТ е домакин на семинар за дигитална трансформация

БНТ е домакин на семинар за дигитална трансформация
България е на първо място в ЕС по брой пушачи

20:39

България е на първо място в ЕС по брой пушачи

България е на първо място в ЕС по брой пушачи

Филми в програмата днес
Похищение

БНТ 1 | 21.11.2019 21:00

Похищение

Похищение
Неупиваема чаша 00:28:11

БНТ 4 | 21.11.2019 22:00

Неупиваема чаша

Неупиваема чаша
Брат за брата 3

БНТ 2 | 21.11.2019 22:00

Брат за брата 3

Брат за брата 3

РЕКЛАМА