РЕКЛАМА


3 СЕЗОН

Сценарий: Артьом Литвиненко, Андрей Бабик

Режисьор: Артьом Литвиненко

Оператор: Антон Фурса

Музика: Никита Моисеев

В ролите: Кирил Кяро, Иван Оганесян, Мария Аниканова, Нина Гогаева и др.

Профайлър и полицай са екип в разкриване на престъпления.

Странният експерт по миризмите и модерните технологии, наричан Хрътката, и криминален инспектор от отдел "Убийства" - Виктор Лебедев, попадат сред убийствени сценарии - в гората, в телевизията, в театъра и в прокуратурата. Навсякъде не липсват поводи за ревност и алчност до...смърт.

Жертвите са нелепи, а понякога, като в Шекспирова пиеса, са и кръвно свързани. МеждУвременно не липсват и лични страсти за екипа - като свободен секс с колежка за капитан Лебедев и по-сериозни намерения към жена, заявни от Хрътката, но със заложени капани от някои бивши роднини.

Най-дългата диря в последния сезон се пише от съдбата на Хрътката, който влиза в мрежата на тайнствената генетична организация - "Джийн Индъстрис" /Джи Ай/. Копрорацията се ръководи от Хенрих Локмус и от години осигурява стволови клетки и помощна раждаемост на проблемни двойки в бизнес с дълго японско сътрудничество и стара съветска следа...

Този път Хрътката трябва безопасно да надуши собствения си произход...

*Златна Романова

"Хрътката" печели "Златна плака", Серетификат за творческо съвършенство и награди за най-добра минисерия от Международните фестивали в Хамбург, Чикаго, Хюстън и Сен Тропе /2014-16/

През 2014 и 2015 правата за адаптация на сериала "Хрътката" са продадени на телевизии във Франция /TF1/ и в Япония /NHK/. Японската версия излиза на 22 октомри 2016.

Без лъжи и изненади, защото Хрътката познава по миризмата. Детектив, който не може да стреля, но има остър ум и силно обоняние.

Експерт с уникална способност, за Хрътката няма тайни и неразкрити престъпления - не могат да го изненадат, не трябва да го лъжат. По мириса може да разбере всичко за всеки: какво е ял, с кого е спал, има ли алиби. Обонянието е неговият дар и проклятие. Разплита най-сложните престъпления, знае съкровените тайни на политици, бизнесмени, престъпници и въпреки това е беззащитен в заобикалящия свят, пълнен с всевъзможни миризми.

Не общува с приятели и жени, защото знае повече. Животът му е сложен, интересен и опасен: поръчкови убийства, фалшификати на художествени произведения, наркотрафик, серийни жертви, военни престъпления, отвличания, откупи, следствени грешки и семейни грижи.

"Хрътката" е рядка порода в жанра - необикновен, сериозен и аскетичен детектив, който не може дори да стреля, но чувства повече от другите. Зрители и критици търсят прилики с американския сериал "Излъжи ме", руския филм "Опасна възраст" или немския роман "Парфюмът" . Може би, Хрътката е "Шерлок Холмс" с образа на "Доктор Хаус". Оригиналният детектив е в сложен сюжет, специално подправен с визуални миризми и лек хумор.

Със стилна визия, актьорска игра и загадъчни фабули, сериалът печели Първото място в жанра за последните пет години в Русия. Идеята на Артьом Литвиненко е реализирана в негов сценарен и режисьорски дебют. Сериалът е продуциран от украинската компания "Филм УА" с участие на спонсори.

"Хрътката" е най-търсеното заглавие на телевизионния пазар - от Ривиерата до Близкия Изток. След премиерите през ноември /11/ и декември /16/ 2013г., съответно в Украйна и Русия, сериалът е излъчен в Казахстан, Израел, Литва, Полша, Финландия, Китай. Форматът е продаден във Франция. Рейтингът го издига до четвърто място на най-гледаните сериали през 2013 година и Първо място в класацията на Русия за последните пет години.

*zr

Втори сезон

Сценарий: Артьом Литвиненко, Андрей Бабик

Режисьор: Артьом Литвиненко

Оператор: Греъм Фрейк

Музика Никита Моисеев

В ролите: Кирил Кяро, Иван Оганесян, Мария Аниканова, Нина Гогаева, Николай Чиндяйкин, Сергей Лесков, Нина Гогаева, Павел Кузмин и др.

Хрътката и Виктор Лебедев продължават да служат на правосъдието. Натъкват се на странни престъпления, на всяка крачка ги следи тайнствена организация, а разкритията ми потъват в мрежа от загадки и необясними инциденти. Дарбата на единия и опитът на другия се допълват в силен тандем. Вторият сезон е заснет през есента на 2014г. с нови предизвикателства, не само в сценария, защото зад камерата е английският оператор Греъм Фрейк. Режисьорът Литвиненко разкрива: "Ситуациите, в които попадат героите стават по-сложни. Появява се напълно непознато зло, което дори Хрътката не може да подуши".

Сезон 3

8 епизод • Хрътката

Убити са полицаите от охраната на Хрътката - в подземния паркинг на дома му. Ясно е, че убиецът е само изпълнител на нечия воля, а целите на нападенията водят към Локмус. Хрътката е отвлечен, никой не знае дали детективът по миризмите е още жив. Мотивът явно не е откуп и Лебедев е на прав път. Програмистът му най-накрая прониква в ситемата на "Джи Ай" и открива Хрътката - на легло, сред специална апаратура, в затворена стая на съмнителен замък. Там Локмус твори лабораторната му биография от епру...

Вижте повече

7 епизод • Хрътката

Лебедев търси начин да проникне в сградата на "Джийн Индъстрис". Единият вариант е чрез пробив в софтуера за наблюдение, но специалистът-програмист на полицейския отдел не успява да пробие в защитата на сградата. Другият вариант е патонатомът и любимата интимна колежка на Виктор, която да се престори на пациентка. Тя успява да влезе в корпорация "Джи Ай", но едва излиза, освен това има и друг проблем, за който още не е споделила с шефа си. Междувременно Хрътката претърсва старото си семейно жили...

Вижте повече

6 епизод • Хрътката

Намират липсващите страници от дневника на Йохан Юст. Според тях биологичният баща на Хрътката е самият професор Локмус. При изкуственото оплождане е подменял материала на пациентите със свой. Бившата съпруга на Хрътката успява да го изнуди и получава скъпото жилище, което искаше. Тя се държи коварно и жестоко към него и към приятелката си Таня, която той много харесва, без да знае, че двете вече се познават. Давид Кипиани дава на полковник Лебедев записки на убиеца на Йохан и Елена. Замесени са...

Вижте повече

5 епизод • Хрътката

Хрътката много държи да се срещне лично с професор Хенрих Локмус от „Джийн Индъстрис“. При срещата им професорът научава за смъртта на Юст и Мерехина. Казват му, че са убедени във връзката между убийството и опитите за изкуствено оплождане, които той е правил в Талин преди 40 години. Жени, участвали в експериментите му, са починали. Локмус им разказва какво се е случило и защо той е избягал от страната. Но Хрътката е убеден, че има още тайни, които са най-важни и опасни. Междувременно има ново п...

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
С БНТ на училище": Програмата за 3 юни

16:55

С БНТ на училище": Програмата за 3 юни

С БНТ на училище": Програмата за 3 юни
Шофьор от Варна блъсна жена, коли, електрически стълб и стена

16:51

Шофьор от Варна блъсна жена, коли, електрически стълб и стена

Шофьор от Варна блъсна жена, коли, електрически стълб и стена
Вандали посегнаха на пловдивската градина на толерантността

16:46

Вандали посегнаха на пловдивската градина на толерантността

Вандали посегнаха на пловдивската градина на толерантността

Филми в програмата днес
Един мъж и една жена в пустошта

БНТ 3 | 02.06.2020 16:15

Един мъж и една жена в пустошта

Един мъж и една жена в пустошта
Векът на България

БНТ 4 | 02.06.2020 17:00

Векът на България

Векът на България
Как е устроена Вселената

БНТ 2 | 02.06.2020 20:00

Как е устроена Вселената

Как е устроена Вселената

РЕКЛАМА