РЕКЛАМА


Сценарий: Артьом Литвиненко, Андрей Бабик

Режисьор Артьом Литвиненко

Оператор Греъм Фрейк

Музика Никита Моисеев

В ролите: Кирил Кяро, Иван Оганесян, Мария Аниканова, Нина Гогаева, Николай Чиндяйкин, Сергей Лесков, Нина Гогаева, Павел Кузмин и др.

Без лъжи и изненади, защото Хрътката познава по миризмата. Детектив, който не може да стреля, но има остър ум и силно обоняние.

Втори сезон

Хрътката и Виктор Лебедев продължават да служат на правосъдието. Натъкват се на странни престъпления, на всяка крачка ги следи тайнствена организация, а разкритията ми потъват в мрежа от загадки и необясними инциденти. Дарбата на единия и опитът на другия се допълват в силен тандем. Вторият сезон е заснет през есента на 2014г. с нови предизвикателства, не само в сценария, защото зад камерата е английският оператор Греъм Фрейк. Режисърът Литвиненко разкрива: "Ситуациите, в които попадат героите стават по-сложни. Появява се напълно непознато зло, което дори Хрътката не може да подуши".


Експерт с уникална способност, за Хрътката няма тайни и неразкрити престъпления - не могат да го изненадат, не трябва да го лъжат. . По мириса може да разбере всичко за всеки: какво е ял, с кого е спал, има ли алиби. Обонянието е неговият дар и проклятие. Разплита най-сложните престъпления, знае съкровените тайни на политиците, бизнесмени, престъпници и въпреки това е беззащитен в заобикалящия свят, пълнен с всевъзможни миризми.

Не общува с приятели и жени, защото знае повече. Животът му е сложен, интересен и опасен: поръчкови убийства, фалшификати на художествени произведения, наркотрафик, серийни жертви, военни престъпления, отвличания, откупи, следствени грешки и семейни грижи - да спаси сина си от скалъпено обвинение и любимата жена от убийци.

"Хрътката" е рядка порода в жанра - необикновен, сериозен и аскетичен детектив, който не може дори да стреля, но чувства повече от другите. Зрители и критици търсят прилики с американския сериал "Излъжи ме", руския филм "Опасна възраст" или немския роман "Парфюмът" . Може би, Хрътката е "Шерлок Холмс" с образа на "Доктор Хаус". Оригиналният детектив е в сложен сюжет, специално подправен с визуални миризми и лек хумор.

Със стилна визия, актьорска игра и загадъчни фабули, сериалът печели Първото място в жанра за последните пет години в Русия. Идеята на Артьом Литвиненко е реализирана в негов сценарен и режисьорски дебют. Сериалът е продуциран от украинската компания "Филм УА" с участие на спонсори.

"Хрътката" е най-търсеното заглавие на телевизионния пазар - от Ривиерата до Близкия Изток. След премиерите през ноември /11/ и декември /16/ 2013г., съответно в Украйна и Русия, сериалът е излъчен в Казахстан, Израел, Литва, Полша, Финландия, Китай. Форматът е продаден във Франция. Рейтингът го издига до четвърто място на най-гледаните сериали през 2013 година и Първо място в класацията на Русия за последните пет години.

Златна Романова

Сезон 2

2 епизод • Хрътката

Хрътката е спасен и изписан от болницата. Но по неизвестни причини се оказва на мушката на тайнствен снайпер. Колата, която Виктор изпраща да го вземе, го прикрива и така спасява живота му. Хрътката и Лебедев са отново на местопрестъпление. Откриват телата на трима охранители в склад на супермаркет. Главният заподозрян е колега на убитите. Той разказва, че охранителите са изнудвали хората за пари и обещава на следващата сутрин да се яви в полицията за самопризнание, но не успява.

1 епизод • Хрътката

Хрътката е тежко ранен, кръвта му изтича, сърцето му спира. Виктор го закарва в болница и лекарите са борят за живота му. Три дни преди това, на запустяло място, са намерени две обезглавени тела – на следователя и кварталния крадец, който сътрудничи на правосъдието.

Сезон 1

8 епизод • Хрътката

Хрътката получава пратка, в която има химикалка и бележка "Спаси я". По химикалката Хрътката открива следи от конска пот и евтина козметика. Той моли приятеля си Виктор за помощ. Междувременно на хиподрума е намерено тялото на касиерката. Отново има бележка "Той е до теб". На кея за лодки намират още един труп. Хрътката осъзнава, че играят някаква странна игра. Но той още не знае коя ще бъде следващата жертва.

7 епизод • Хрътката

По време на сбирка на елита от престъпния свят се случва произшествие. Намерено е тялото на един от босовете – Миша Киевски. Заподозрян е крадец с прякора Спатията. Но босът на крадците наема Хрътката за експерт. Той се съгласява да работи за тях при условие, че съобщят за трупа в полицията. В голф клуба, където е сбирката, нахлуват хората на Специалното бюро за разследване.Задържаните са освободени. Виктор и Хрътката се заемат да намерят улики.

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Градски игри в Тютюневия град в Пловдив

22:30

Градски игри в Тютюневия град в Пловдив

Градски игри в Тютюневия град в Пловдив
Времето в неделния ден: Жълт код за сняг и дъжд в 20 области на страната

22:07

Времето в неделния ден: Жълт код за сняг и дъжд в 20 области на страната

Времето в неделния ден: Жълт код за сняг и дъжд в 20 области на страната
​Коледната сцена на Рождеството на пл. "Свети Петър" ще бъде изваяна от пясък

21:52

​Коледната сцена на Рождеството на пл. "Свети Петър" ще бъде изваяна от пясък

​Коледната сцена на Рождеството на пл. "Свети Петър" ще бъде изваяна от пясък

Филми в програмата днес
Отвъд морето

БНТ 1 | 18.11.2018 15:00

Отвъд морето

Отвъд морето
Срещи на първия ред: Теодора Димова с братя Миладинови 00:00:25

БНТ World | 18.11.2018 15:10

Срещи на първия ред: Теодора Димова с братя Миладинови

Срещи на първия ред: Теодора Димова с братя Миладинови
Господин Никой /България/

БНТ 2 | 18.11.2018 15:45

Господин Никой /България/

Господин Никой /България/

РЕКЛАМА