РЕКЛАМА


Тайнствен благородник влиза в салоните на Париж. Никой не го познава и не знае причината...

Най-популярният френски роман на всички времена /заедно с "Тримата мускетари"/.

Александър Дюма пише историята на Граф Монте Кристо в съавторство с Огюст Маке ("Другият Дюма"). Сюжетът е развит от кратка вестникарска обява в рубриката "Разни". Дюма публикува романа за първи път в списание като поредица фейлетони в три броя през периода 1844-1846 година.

Жозе Даян режисира стотици телевизионни филми, често литературни адаптации с участие на звездите на френското кино. Класическата литература традиционно печели публика в цял свят, а любимите шедьоври - много повече: с 11 млн. зрители и 12.8 млн. за последния епизод, сериалът поставя рекорд в телевизионната мрежа на Франция за последните девет години преди появата си /1989 - 1998/.

Фабулата е легендарна.

След 14 години несправедливо осъденият моряк Едмон Дантес бяга от затворнически остров и открива съкровището на друг, с което започва нов живот и урежда стари сметки под името Граф Монте Кристо.

4-сериен игрален филм.

Драма.

Франция, Германия, Италия, 1998г., 110 мин.

По едноименния роман на Александър Дюма.

Режисьор Жозе Даян

В ролите: Жерар Депардийо, Орнела Мути, Жан Рошфор, Мишел Омон, Пиер Ардити, Жан Клод Бриали и др.

3 награди "Златна седмица" за: най-добър телевизионен филм, оригинален сценарий на Дидие Дьокоен и актьор на Жерар Депардийо от Френските награди на зрителите/1999/.

1815 година, началото на царуването на Луи ХІІІ. В деня на венчавката си с красивата Мерседес морякът Едмон Дантес от кораба "Фараон" става жертва на заговор по волята на капитан Льоклер. Млад капитан на далечно плаване, Дантес е фалшиво обвинен в бонапартизъм от двама завистливи моряци в екипажа му - Фернан Мондего и Данглар. Единият завижда на ранга, другият - на любовта му. Със заповед на кралския прокурор Жерар Вилфор, Дантес е осъден доживот и затворен в замъка Иф на едноименния остров в Марсилия. В подземието таен проход го свързва с обитателя на съседната килия - абат Фария, негов учител и съветник въпреки слуховете за лудост. Преди смъртта си свещеникът му доверява тайна за заровено съкровище на острова Монте Кристо. След 14 години, дегизиран като трупа на починалия си приятел, Дантес успява да избяга и открива богатството. Свободен и могъщ, пътува на изток. Часът на възмездието идва през 1830 година в Париж. Тайнствен благородник влиза в светските салони. Никой не го познава и не знае причината...Под името граф Монте Кристо, Дантес търси виновните и жертвите на предателството. Несметни съкровища и изискани маниери отварят вратите на висшето общество за Графа. Нито един от тримата заговорници не го разпознава освен сърцето на Мерседес, станала законна съпруга на негодника Мондего. В нея има подозрение за връщането на любимия, чийто образ пази през годините. Ту под маската на италиански севещеник, ту като английски лорд, Монте Кристо влиза в живота на своите врагове, за да открие уязвимите им места и да нанасе удара си. Най-трудното отмъщение е в любовта с играта на ревност, болезнена както за Графа, така и за жената, останала завинаги негова любима....

Златна Романова

Граф Монте Кристо /епизоди/

4 епизод • Граф Монте Кристо

Срещу Фернан дьо Морсерф е повдигнато обвинение в предателство. Решаващият коз на граф Монте Кристо са показанията на Хаиде, дъщерята на Али паша. След като узнава истината за Едмон Дантес, Фернан дьо Морсерф се самоубива. Данглар е пред фалит, а признанието на жена му го довършва. Вилфор обвинява Елоиз в тройно убийство и я принуждава да се самоубие. Монте Кристо дава противоотрова на Валантин и така спасява живота й.

3 епизод • Граф Монте Кристо

Прокурор Вилфор подготвя сватбата на дъщеря си с Франц Депине. По този повод пристига бившата му тъща, която умира в навечерието на сватбата при странни обстоятелства. Следващата жертва е слугата Бароа. Монте Кристо изпраща Бертучо в дома на Валантин, чийто живот е в опасност. Дядото на Валантин осуетява сватбата, като признава, че е убил бащата на лейтенант Депине. Монте Кристо открива документи, уличаващи Ферна дьо Морсерф в предателство

2 епизод • Граф Монте Кристо

Граф Монте Кристо започва да прилага своя план за отмъщение – побеждава Морсерф на конни надбягвания, принуждава барон Данглар да продаде испанските си акции на безценица и да инвестира в мексикански златни мини и лов на есетра в Русия, с което го довежда до ръба на банкрут. Третата му жертва е прокурор Вилфор – пред свидетели Монте Кристо описва жестокото престъпление на Вилфор и Ермин, които са заровили живо собственото си дете.

1 епизод • Граф Монте Кристо

С помощта на абат Фариа Едмон Дантес успява да избяга от замъка Иф. На остров Монте Кристо той открива съкровището, за което му е разказвал Фариа. Предрешен като абат Бузони, Монте Кристо посещава Кадрус, който му разказва за предателството на Мондего и Данглар. Морел – единственият, който се е погрижил за бащата на Дантес, получава щедра отплата – копие на катастрофиралия кораб "Фараон".

БНТ новини Още новини
Гибралтар освободи иранския танкер

17:52

Гибралтар освободи иранския танкер

Гибралтар освободи иранския танкер
Световна шампионка по бокс се включи в кауза срещу агресията

17:31

Световна шампионка по бокс се включи в кауза срещу агресията

Световна шампионка по бокс се включи в кауза срещу агресията
Гори склад за отпадъци в Ботевград

17:24

Гори склад за отпадъци в Ботевград

Гори склад за отпадъци в Ботевград

Филми в програмата днес
Призраците на Исмаел

БНТ 3 | 19.08.2019 18:00

Призраците на Исмаел

Призраците на Исмаел
Съвременници 2: "Странник в лазура" 00:27:39

БНТ 4 | 19.08.2019 18:20

Съвременници 2: "Странник в лазура"

Съвременници 2: "Странник в лазура"
Търсачи на реликви

БНТ 1 | 19.08.2019 19:00

Търсачи на реликви

Търсачи на реликви

РЕКЛАМА