РЕКЛАМА


Режисьор: Робърт дел Маестро

В ролите: Джеръми Пивън, Аманда Абингтън, Рон Кук, Катрин Кели и др.

След години - с търговски рай в сърцето на Лондон /"Селфриджис"/ и амбиции за комунално строителство след войната, американецът Хари Селфридж никога не е бил толкова близо до фалита - от заблуди и страсти.

Хазарт, кабаретни актриси и скръб без утеха в последен сезон от сагата с "Господин Селфридж"

Хрониката

Бившата съпруга на лорд Локсли - Лейди Мей, се връща от Париж.

С дългогодишен опит на кабаретна актриса, тя не може да конкурира новите "звезди" на Хари Селфридж - "Сестри Доли" и го предупреждава, не от завист, а от загриженост за състоянието му - физически и финансово.

Сервитьорът Виктор Колеано се издига в управител на собствено нощно заведение, което, под натиска на ченгетата и конкуренцията, превръща в казино с търговия на всички пороци - рулетка, проститутки, наркотици. Реално Виктор ръководи хора с проблеми в тъмни сделки. След романс с дизайнерката Агнес Тауър, опит с лейди Мей и страстен флирт с Вайълет Селфридж, Колеано е единственият, който тематично се вписва в новия живот на Хари Селфридж - с хазарт, грешки и загуби.

Управителят г-н Гроув губи съпругата си, първо отказва да приеме нейното чуждо дете и прогонва от живота си своята скрита любов и истинска приятелка - мис Мардъл. После отново събира цялото си семейство. Двамата с Мардъл може и да се срещнат пак, ако вече не е късно.

Работлива и почтена служителка на Селфридж от щанда за аксесоари, Мис Мардъл се издига до шеф на Дамската мода, но губи любими хора - сантиментално и реално. Посъветвана от Гроув да напусне Лондон за "нейно добро", тя може би ще открие щастието си някъде другаде.

Финансовият мениджър г-н Граб прагматично успява да удържа финансовите рискове на Хари, но едва ли ще може да го спасява всеки път.

Репортерът Франк Едуардс е шеф на "Пресата и печата", женен за Кити, която вече е отговорник на пленителния за жените щанд "Козметика". Нейната сестра Кони също работи в "Селфриджис". Връзката и с брата на Агнес Тауър - Джордж, изглежда трайна.

Дъщерите на Хари остаряват по-достойно от баща си. След игривия си период Вайълет заминава в чужбина, омъжена за френския авиатор Жак дьо Сибур. Розали вече е майка, но съпругът й Серж де Болотоф си остава нестабилен и в центъра на скандал, който едва ли ще избегне.

Синът на Хари - Гордън Селфридж , е негов заместник-управител, искрено влюбен в продавачка от магазина. Гордън ръководи доставките, докато се опитва да укроти безграничната страст на баща си в залаганията.

Фаталната среща предстои! Хари Селфридж открива чара на "Сестри Доли"

Кои са "Сестри Доли"? Роузи и Джени Доли са танцьорки от началото на ХХ век. Срещат Хари Селфридж през 1921. 36 години по-млади от него, тримата заедно споделят обща страст към лукса. Джени започва връзка с Хари и скоро той харчи милиони за залаганията й и други скъпи апетити.

Близначките Доли са родени в Унгария, там имат кратки участия във филми и спектакли. След Първата световна война се местят във Франция, откъдето тръгват като дует на турнета из цяла Европа. Добре платени и разкрепостени, "Сестри Доли" носят славата си на екстравагантни компаньонки за висши поклонници - кралете на Румъния, Дания, Испания, реално се явяват "Кукли за милион долара".

Потънал в страсти и дългове , Селфридж погребва майка си и сигурността си завинаги.

Златна Романова


Сезон 4

10 епизод • Господин Селфридж

Неспособен да живее с вината за смъртта на Колеано, Дилън се самоубива, скачайки от моста. Хари се затваря в себе си и в дома си - отказва контакти, не ходи в магазина вече седмици, чете само вестници, за да пълни още повече прелялата си чаша с неприятности. Мей Ренар също се чувства зле и му звънни постоянно, но не стигат до разговор. Тя решава да напусне Лондон и да се върне в Париж. "Селфридижис" сякаш се разпада на връх 20-годишния си юбилей. Добрата новина е връщането на Джоузи Мардъл, сега...

Вижте повече

9 епизод • Господин Селфридж

Наближава 20-годишният юбилей на "Селфриджис" и Хари решава да се посвети на организацията за празника, но радостта е помрачена от финасови неприятности. Новозакупуният магазин "Уайтлис" влече още загуби. За да го напълни, Селфридж прехвърля стока от закритите си магазини в провинцията, но доставчиците си искат парите, които още не е осигурил. Съдружникът Дилън предлага да заредят "Уайтлис" тайно - със стоки от "Селфриджис", предвидени за прачнични разпродажби. Финансовият менидъжр г-н Граб за...

Вижте повече

8 епизод • Господин Селфридж

Хари Селфридж и съдружникът му Дилън се занимават усилено с новата си придобивка - магазина "Уайтлис" в централен Лондон. Финансовият мениджър господин Граб обаче се натъква на неприятни разкрития, скрити при подписването на сделката между наследниците на Уайтли и Селфридж - като неизплатени дългове и празни складове. Селфридж не може да отвори новопридобития си магазин, ако не измисли нещо. Средства за ново зареждане със стоки няма, но Хари е убеден, че ще намери начин и го прави. Стоката от в...

Вижте повече

7 епизод • Господин Селфридж 4

Хари Селфридж решава да направи поредната голяма лятна разпродажба, за да върне "живота" в магазина. Дилън се крие при майка си, опитвайки се да забрави инцидента със смъртта на Виктор Колеано. Кити се готви да замине за Ню Йорк на новата си работа при Елизабет Арден, в последния момент Франк решава да замине с нея, подкрепен и освободен от Селфридж. Посъветван от майка си да се държи за Хари, Дилън мисли за проценти и носи нова крупна сделка за Селфридж, предлагайки се за съдружник. Продава се...

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
СДВР: Двама полицаи са ранени след ескалацията на напрежението пред МС, има задържани протестиращи

00:00

СДВР: Двама полицаи са ранени след ескалацията на напрежението пред МС, има задържани протестиращи

СДВР: Двама полицаи са ранени след ескалацията на напрежението пред МС, има задържани протестиращи
Италия върна на Франция творба на Банкси в памет на жертвите от "Батаклан"

23:25

Италия върна на Франция творба на Банкси в памет на жертвите от "Батаклан"

Италия върна на Франция творба на Банкси в памет на жертвите от "Батаклан"
Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом, пострадал е полицай (ОБОБЩЕНИЕ)

23:10

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом, пострадал е полицай (ОБОБЩЕНИЕ)

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом, пострадал е полицай (ОБОБЩЕНИЕ)

Филми в програмата днес
Приключенията на Илайъс

БНТ 1 | 15.07.2020 14:30

Приключенията на Илайъс

Приключенията на Илайъс
Търсачи на реликви

БНТ 1 | 15.07.2020 15:00

Търсачи на реликви

Търсачи на реликви
Пристанище

БНТ 3 | 15.07.2020 16:00

Пристанище

Пристанище

РЕКЛАМА