РЕКЛАМА


По идея на Андрю Дейвис

Режисьор: Роб Евънс

В ролите: В ролите: Джеръми Пивън, Аманда Абингтън, Рон Кук, Катрин Кели, Зои Уонамейкър и др.

Скръб, две сватби, нови лица, нов бизнес, реванш и друг хоризонт в Трети сезон на "Господин Селфридж". Промените започват. Зои Уонамейкър е новата актриса в сериала. Напуска Франсис О'Конър.

Основал "Селфриджис" - търговски рай в сърцето на Лондон, Хари Селфридж не е съвършен, но е смел и продължава напред.

През 1919 Първата световна война е свършила, но не е забравена , белязвайки улиците на Лондон и страната с безработни ранени войници и тежки спомени.

Хари погребва съпругата си и се отдава на децата си, в търсене на нова светлина. Привидно улегнал обаче, Господин Селфридж е прогресивен и енергичен както винаги, готов да рискува с чувства и средства, дори и да няма верен съветник. Преживявайки огромната загуба на разумната си и деликатна съпруга Роуз, той организира голяма благотворителна дейност в нейна памет. Магазинът му върви, темпото е по-слабо, но персоналът го подкрепя.

Децата го следват. Синът му Гордън се очертава като достоен наследник в бизнеса. А дъщеря му Розали се омъжва за руския плейбой и авиатор Серж де Болотоф, от чиято майка - руската принцеса Мари де Болотоф, има какво да наследи и това може да обърка плановете на двете фамилии.

Малката дъщеря - Вайълет Селфридж, има свой образ пред света и изглежда очаква да бъде нещо повече от магазинер.

Дизайнерката Агнес Тауър и Анри льо Клер също сключват брак, а италианският ресторантьор Виктор мълчаливо страда, напуска "Селфриджис" и създава свой собствен клуб.

След развод с Лейди Мей Лорд Локсли се завръща в отмъстително настроение. С мисълта, че "Той ми отне онова, което ми принадлежи", Лордът планира реванш, съзнавайки, че Селфридж не би страдал за пари, а за егото си, както и самият Локсли.

Хари се опитва да прави това, което може най-добре и се впуска в авиационно начинание и следвоенно строителство. Локсли го дебне.

Управителят господин Гроув е баща на още деца. Дорис има тайна. Нещастна, Мис Мардъл губи във войната своя сантиментален наемател Флориан и пак отправя блуждаещ поглед през щанда за бижута.

Хари Селфридж продължава да търси нещо ново и го открива. Нанси Уеб е млада, красива и много предприемчива...

След войната настъпват много промени за всички, последствията предстоят...в следващия сезон.

*Златна Романова

Сезон 3

10 епизод • Господин Селфридж

Хари успява да задържи почетното си място в "Селфриджис", но лорд Локсли не се отказва от пъклените си планове. Мари де Болотоф подсказва на Хари, че любимата му Нанси Уеб не е откровена с него. Между Кони и Джордж предстои нещо повече от флирт. Гордън признава на баща си, че обича продавачката Грейс. Хари не приема избора му и двамата се скарват. Хари разбира, че за пореден път е използван и прогонва Нанси, отдавайки се на хазарта. Вайълет напуска дома си, за да се омъжи в Париж.

Вижте повече

9 епизод • Господин Селфридж

Хари Селфридж провежда в магазина голяма промоционална кампания "Британия в играта" - с големи разпродажби на стоки на ниски цени, но с високи разходи за реклама. Лорд Локсли решава да попречи и настоява за проверка на финансовото състояние на "Селфриджис", като очаква по-висока печалба за акционерите. Свикано е извънредно заседание на Управителния съвет, но по процедура Селфридж има право да го отложи. Този път финансовият мениджър - господин Граб, изцяло го подкрепя. Вайълет Селфридж има серио...

Вижте повече

8 епизод • Господин Селфридж 3

С края на войната хората се опитват да се върнат към обичайното си ежедневие. Джордж помага на г-ца Мардъл, в грижите за Ърнест, без да подозира каква е истината. Виждайки мъката в очите на детето, той споделя своите преживявания от липсата на баща си с Роджър Гроув. Господин Граб също е загрижен, съпругата му е оплела дрешки за малкия Ърнест. В резултат, Гроув се стяга и събира цялото си семейство под един покрив. Хари предлага брак на Нанси Уеб и тя приема. Нанси вече е влюбена в Селфридж, кое...

Вижте повече

7 епизод • Господин Селфридж 3

Роджър разбира, че не е биологичният баща на Ърнест и оставя детето на грижите на Мардъл. Виктор отблъсква Вайълет - в неговия бар вече се въртят хазарт и наркотици. Джордж го напуска. А Хари е омагьосан от Нанси Уеб и поема голям риск, като продава своя дял в магазина, за да осигури средства за нейния строителен проект. Но не може да допусне, че ще загуби и мажоритарния си дял в "Селфриджис", а това вече е факт, защото неговият руски зет Серж е продал акциите на дъщеря му - Розали Селфридж, д...

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Бразилия, Перу и Чили в хватката на коронавируса

07:00

Бразилия, Перу и Чили в хватката на коронавируса

Бразилия, Перу и Чили в хватката на коронавируса
Брюксел със спецфонд от 500 млрд. евро за борба с COVID-19

06:45

Брюксел със спецфонд от 500 млрд. евро за борба с COVID-19

Брюксел със спецфонд от 500 млрд. евро за борба с COVID-19
Туристическите превозвачи искат 150 млн. лева финансова инжекция

06:30

Туристическите превозвачи искат 150 млн. лева финансова инжекция

Туристическите превозвачи искат 150 млн. лева финансова инжекция

Филми в програмата днес
Точица

БНТ 1 | 27.05.2020 14:30

Точица

Точица
Сребристият жребец

БНТ 1 | 27.05.2020 14:50

Сребристият жребец

Сребристият жребец
Гимназия "Черна дупка"

БНТ 1 | 27.05.2020 15:15

Гимназия "Черна дупка"

Гимназия "Черна дупка"

РЕКЛАМА