site.'.bnt1 24 август
15:00 ч.
Господин Селфридж
тв филм /5 и 6 епизод/(12)
site.'.bnt1 25 август
02:10 ч.
Господин Селфридж
тв филм /5 и 6 епизод/п/(12)
site.'.bnt1 01 септември
01:00 ч.
Господин Селфридж
тв филм /7 и 8 епизод/п/ (12)

РЕКЛАМА


Режисьор Андрю Дейвис

В ролите: Джереми Пивън, Рон Кук, Том Гудман-Хил, Леон Окенден, Ейдън Макардъл, Ейми Бет Хейс, Аманда Абингтън, Самюел Уест, Катрин Кели, Ейми Морган, Зои Тапер, Грегори Фитуси, Франис O'Конър, Дебора Корнелиус, Поли Уолкър, Лорън Грейс, Грег Остин и др.


С вкус и замах американецът Хари Голдън Селфридж отваря най-големия магазин от верига на "Оксфорд стрийт" - империя на мода, удоволствие и начин на живот за ентусиасти, превърнали пазаруването във временна страст или доживотно хоби. Едва ли има някой местен обитател или случаен турист, който поне веднъж да не е е пазарувал в "Селфриджис" .Там са и дребните потребители, и големите звезди.

След 25 години труд в "Маршал Фийлдс" , Чикаго, с визионерски умения, Хари се издига от обикновен склададжия до партньор в бизнес за милиони, пренасяйки американската мечта в Лондон. Върху наземна площ от 6 акра се издига онова, в което той предлага "всичко, което е в полза на ежедневието" - от замразения плодов сок до парфюмите с патентовани имена.

В този "Палат на нуждите и суетата" има асансьори, покривна градина с ледена пързалка, ресторант с живо изпълнение на оркестър и клиенти от Анна Павлова до Ноел Кауард и Елизабет Арден. Магазинът е театър, чиято завеса се вдига точно в 9.00ч.

Истинската драма е на партера , където господин Селфридж контролира екстравагантен свят от жени, имения, конни състезания и неустоима страст към залози. И докато неговото славно основание още съществува, той самият пропада....

Филмът е по книга на Линди Удхед - "Пазар, съблазън и мистър Селфридж". Въпреки нейните аргументи в полза на историята срещу представеното се изказва правнучка на Селфридж, дъщеря на внучка му Татяна. Клеон Огюр споделя, че неговата история е много по-странна отколкото във филма. Тя открива много разлики, на пръв поглед това, че той никога не е бил женкар и с брада. Добавя и други фактологични несъответствия, срещу нея е аргументът, че тогава тя е била едва 3-годишна. Но нейните близки едва ли са били толкова прикрити, за да я заблуждават в онова, която я заобикаля.

За тази или друга реалност от биографията на Хари Селфридж , заинтересованите ще потърсят повече сами, на екрана отделеното време е предимно за забавление с лукса и суетата между светлини и сенки в "Селфридж",, продуциран от Американската обществена телевизия /PBS/ и Независимата Британска телевизия /ITV/.

*Златна Романова

10 епизод • Господин Селфридж

Елън Лав решава да пробие на театралната сцена с постановка, която осмива Хари Селфридж и Мей Локсли. Разкрита е дори авантюрата на Роуз с младия художник. И въпреки, че самият крал показва благоволението си към Хари Селфридж, той е нещастен. Роуз не може да преглътне обидата и заминава с децата и свекърва си в САЩ.

Вижте повече

9 епизод • Господин Селфридж

Агнес и Анри са щастливи в тайната си връзка, но отново се появява Валери, която предлага работа на Анри в Ню Йорк. Родерик Темпъл казва на Хари, че Роуз не го обича. Отчаяната госпожица Бънтинг се самоубива. Хари е съкрушен и осъзнава грешката си.

Вижте повече

8 епизод • Господин Селфридж

Приятел на Хари от Щатите идва в Лондон. Той също е търговец и смята да отвори магазин, в близост до Силфриджис. И не само това, но да подбие цените. Хари измисля как да спечели още клиенти, като въвежда намаления. Художникът Родерик Темпъл не се отказва от Роуз и започва да ухажва дъщеря й Розали.

Вижте повече

7 епизод • Господин Селфридж

Хари Селфридж се завръща в магазина след катастрофата, изпълнен с енергия и с нови идеи. Лейди Мей ще представи Розали в обществото. Дорис среща госпожица Бънтинг и моли Гроув да ходатайства за нея пред г-н Селфридж поне за препоръка. Но Селфридж отказва. В магазина е проведен спиритически сеанс, който смущава Гроув и майката на Хари. Лейди Мей се застъпва за Хари пред банкерите.

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Земетресение от 5 по Рихтер в Япония

09:53

Земетресение от 5 по Рихтер в Япония

Земетресение от 5 по Рихтер в Япония
Двама са с порезни рани след скандали в Благоевград

09:22

Двама са с порезни рани след скандали в Благоевград

Двама са с порезни рани след скандали в Благоевград
Автомобил се вряза в кафене на тротоара в Дупница и уби човек

09:05

Автомобил се вряза в кафене на тротоара в Дупница и уби човек

Автомобил се вряза в кафене на тротоара в Дупница и уби човек

Филми в програмата днес
Духове в старите къщи на София

БНТ 2 | 24.08.2019 15:00

Духове в старите къщи на София

Духове в старите къщи на София
Господин Селфридж 00:00:27

БНТ 1 | 24.08.2019 15:00

Господин Селфридж

Господин Селфридж
Кит

БНТ 2 | 24.08.2019 16:05

Кит

Кит

РЕКЛАМА