Горан Вишнич или Ковач - любимият доктор на безброй дами! Роден е на 9 септември 1972г. в град Шибеник, Хърватия. Той е по-малкият брат в семейството на шофьор и продавачка. За първи път стъпва на сцената когато е едва 9 годишен. Участва в...

Споделете с приятели


Горан Вишнич или Ковач - любимият доктор на безброй дами!

Роден е на 9 септември 1972г. в град Шибеник, Хърватия.

Той е по-малкият брат в семейството на шофьор и продавачка.

За първи път стъпва на сцената когато е едва 9 годишен. Участва в детската трупа на Драматичния Театър в родния си град. Още след първия си актьорски опит, той е сигурен, че трябва да стане актьор.

След неуспешен опит да се запише в Загребската Академия за Драматично изкуство, той попада в действащата хърватска армия, където служи 10 месеца във военно въздушни войски.

През 1990г., Горан Вишнич успява да осъществи мечтата си и става студент в Академията за Драматично Изкуство в Загреб.

Започват участията му в театъра и снимки в хърватското кино.

Става популярен в родината си след блестящото си превъплъщение в ролята на Хамлет на престижния летен фестивал в Дубровник.

Забелязан от американски продуценти, той започва да получава и роли в Холивуд.

През 1997г. се снима в "Добре дошли в Сараево" на режисьора Майкъл Уинтерботъм. Следва роля в "Миротворецът", където има възможността да си партнира с Джордж Клуни и Никол Кидман. В "Приложна Магия /1998г./, Горан играе лошия българин Джими Ангелов, върху който използват магическите си сили героините на Сандра Бълок и Никол Кидман.

Снимките на актьора в знаменития сериал "Спешно отделение" започват през 1999г., когато той получава ролята на доктор Лука Ковач. Героят му е тъжен и чувствителен емигрант от Хърватия, който е изгубил съпругата и детето си.

През 2001г. Горан Вишнич се снима в "The deep end", където негова партньорка е Тилда Суинтън. Филмът получава ниминация за награда "Златен Глобус".

В криминалният трилър "Доктор сън", Горан получава главната роля.

Най-новото му участие в киното е в драмата на Робърт Дорнхелм "Спартак". Горан играе ролята на Спартак и несъмнено за него е достоен образа на силен лидер, който се бори за свободата си. Филмът е създаден по едноименната новела на Хауърд Фаст, а снимките са направени в България.

През 2000г. списание "Пийпъл" включи Горан Вишнич в 50-те най-сексапилни хора в света.