РЕКЛАМА


До финала на “Лачените обувки на българското кино” остават 2 дни. На 7 юни ще разберем кой е любимият игрален филм на столетието. Въпросът, който вълнува зрителите през целия телевизионен сезон ще получи своя отговор във финалната Гала вечер, която БНТ 1 ще излъчи на живо от студио 1 в неделя от 20:45 часа. Обществената медия ще предава финала на “Лачените обувки на българското кино” и на голям екран пред Народния театър.

Последната истинска звезда на българското кино от неговите златни години – Ваня Цветкова – се завръща в България специално за Гала вечерта на „Лачените обувки на българското кино”. Вдъхновена от интереса към формата на БНТ, тя прие поканата да участва в решаващата вечер, когато зрителите на живо в ефир ще изберат любимия си български филм от столетието. От дълги години актрисата живее в САЩ. По повод поканата на БНТ Ваня Цветкова заяви, че отдавна не се е чувствала така горда от факта, че има място сред най-харесваните артисти на България. Тя призна, че една от несбъднатите й мечти е да играе в лентата на Георги Дюлгеров

„Мера според мера”, който определя като любимия си български филм.

Кавалер на Ваня Цветкова ще бъде звездата на съвременното българско кино Захари Бахаров. Зрителите ще видят двамата заедно по червения килим на Студио 1 в неделя вечерта на 7-ми юни.

Истински звездна ще бъде финалната Гала вечер на „Лачените обувки на българското кино”, когато ще видим известни личности в подкрепа на всеки един от филмите в Топ 10. Каква е връзката на застъпниците със всеки един от тях – емоционална или професионална, зрителите ще научат в неделната вечер.

Отново припомняме, че игралните филми, които стигнаха до финала и водят оспорвана надпревара за първото място са: “Козият рог”, “Лачените обувки на незнайния воин”, “Всичко е любов”, “Господин за един ден”, “Оркестър без име”, “Крадецът на праскови”, “Вчера”, “Осъдени души”, “Време разделно” и “Опасен чар”.

Зрителите продължават да избират своя любим филм на официалния сайт на БНТ – bnt.bg/predavanyia/sa-obshteniya/anketa – или чрез sms на номер 18 500 със заглавието, изписано на латиница. По време на големия финал те ще могат да проследят как се движи резултатът от sms гласуването в реално време. Ще могат да се включат с коментари и аргументи за любимия си филм в

Twitter. Гласуването ще продължи на живо по време на Гала вечерта и ще бъде решаващо при подреждането на класацията.

Българската национална телевизия кани всички зрители да дойдат и пред Народния театър, където в импровизиран летен кинотеатър могат да преживеят коронясването на любимия български филм в компанията на приятели и съмишленици.

Големият финал на “Лачените обувки на българското кино”
"Лачените обувки на българското кино" - 05.06.2015

РЕКЛАМА