Церемонията "Будител на годината" за 2018 година се състоя на 1 ноември. БНТ1 излъчи награждаването на 4 ноември - неделя, от 13:00 часа.

Споделете с приятели


Специално жури имаше задача да определи сред номинираните 10-те имена в кампанията за 2018 година. През месец октомври в ефира на БНР и БНТ бяха представени всички "будители", а на специално създадена платформа в сайта bnr.bg можеше да гласувате за тези, чиято работа искахте да подкрепят лично.

Носител на наградата на журито е проф. Минко Балкански.

За отличията се състезаваха 11 проекта на родолюбиви българи, живеещи у нас и в чужбина. Новото тази година беше големият брой млади хора, включени сред номинациите, напук на дежурното твърдение, че младите не са активни.

Наградата на публиката отиде при най-младия участник – 19-годишния влогър Крис Захариев. Той беше номиниран от екипа на предаването „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР. С награда от спонсорите беше отличен също Михаил Стефанов, основател на арт фестивал The bridge и платформата „Мини Машини“. Както и „Студио Змей“ за анимационната поредица „Златната ябълка“.