РЕКЛАМА


В това издание на "Храна за душата с Катерина Евро":

Безалкохолен коктейл „Върджин Мери“

Необходими продукти:

Доматен сок - 1 л
Лайм - 1 бр.
Сос Табаско - 1 ч.л.
Сос Уорчестър - 1 ч.л.
Селъри - 3-4 стръка
Кисели краставички - 3-4 бр.
Бекон - 4-5 слайса
Лют червен пипер - 1/4 ч.л.
Черен пипер
Сол

Начин на приготвяне:

Подредете слайсовете бекон в тавичка и изпечете във фурната на 200 С, докато станат хрупкави и златисти. Поставете кубчета лед във висока кана и налейте литър доматен сок. Добавете няколко капки сос Табаско и щипка люспи лют пипер. Посолете и подправете с черен пипер. Добавете супена лъжица сос Уорчестър, изстискайте сока на един лайм и разбъркайте коктейлът отново. Налейте във високи чаши и гарнирайте с цели стръкове селъри, лайм и резенчета кисели краставички. За финален щрих поставете във всяка чаша парче хрупкав бекон и сервирайте коктейла.

Фритата със сьомга и сметана

Необходими продукти:

Яйца - 6 бр.
Сметана - 150 мл
Пресен лук - 2-3 стръка
Бейби спанак - 200 г
Пушена сьомга - 150 г
Сирете Котидж - 150 г
Копър - 1/2 връзка
Масло - 30 г
Зехтин - 2 с.л.
Черен пипер
Сол

Начин на приготвяне:

Разбийте леко яйцата в дълбок съд. Добавете сметаната и прясното сирене Котидж. Разбъркайте и оставете настрана.

Накълцайте ситно няколко стръка пресен зелен лук. Загрейте бучка масло в съд на котлона и сотирайте лука за кратко.

След минута прибавете листата спанак. Посолете и задушете за кратко, колкото спанакът да се задуши и омекне, и дръпнете съда от котлона.

Накълцайте половин връзка свеж копър и прибавете към яйцата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Залейте спанака и пресния лук с яйчено-сметановата смес, разбъркайте и подредете парчета пушена сьомга отгоре.

Прехвърлете фритатата в загрята на 200°C фурна и печете за 15-20 минути.

Безалкохолен коктейл „Върджин Мери“ и фритата със сьомга и сметана
"Храна за душата" - 04.04.2019

РЕКЛАМА