РЕКЛАМА


Международният фестивал на червенокръстките филми във Варна с мото “Агресия – хуманизъм - кино”

Какво се случва в Европа и света, как агресията променя хората и техните отношения, къде е мястото на хуманизма – разговор в студиото с журналиста Емил Спахийски, участник в дискусионния форум на фестивала.

За резултатите от фестивала “Усмихни се, Карин дом” отпреди седмици, за новите форми на благотворителност и за какво ще бъдат използвани средствата – гост в студиото Веселина Василева, директор на отдел “Развитие” в Карин дом.


Актуални репортажи:

Работодателите да имунизират служителите си срещу грип, за да се намалят размерите на евентуална грипна епидемия. Това предлагат специалисти по инфекциозни болести, които се събраха на годишна конференция в Русе. Данните сочат, че в България по-малко от 30 на сто от хората си поставят противогрипни ваксини, докато в другите европейски страни надхвърля 80%. Репортаж на БНТ Русе.

Фермери от селата в община Разлог се отказват да отглежда крави за добив на мляко, а само за месо. Причината е ниската изкупна цена на млякото, която не успява да покрие разходите. Репортаж на БНТ Благоевград.

Голям ремонт започва в Бачковския манастир, след като правителството отпусна 310 000 лева за светата обител. Предстои да се изгради нова канализация, която да отвежда дъждовната вода и да спре влагата в храма. Какво още ще бъде направено в Бачковския манастир, разказват колегите от БНТ – Пловдив.

Новият спектакъл “Орфей” на Варненския куклен театър спечели “Златния делфин” на приключилия наскоро едноименен куклен фестивал. Днес ви срещаме с режисьора на постановката Боян Иванов, с изпълнителя на главната роля Стоян Стоянов и дебютантката Миляна Ношкова.


Културни акценти

Художникът Венцислав Кирилов представи първата си самостоятелна изложба в Сандански. В нея той показва повече от 30 картини. Галеристите определят Кирилов като един от най-добрите майстори на акварела у нас. Репортаж на БНТ –Благоевград.

Над 250 млади таланти ще вземат участие в 10-то издание на международния песенен конкурс „С песен и обич творим добро”, организиран от детска вокална формация „Омайниче” в партньорство с община Пловдив.

Какъв е животът на цирковите артисти разказват единствените в България изпълнители на акробатични кънки. Те са част от трупата на гастролиращия цирк „Иванов“ в София.

Изненадващи - така определят специалисти фактите, анализите и заключения в най-новото изследване на доц. Веселина Вачкова „Богомилската алтернатива”. Трудът й беше представен в Регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе.

Започна третото издание на турнето “Метъл за Смет”, което се превръща в традиция за групата Гримейз. То включва концерти и събития за почистване на отпадъци в 8 града, сред които Стара Загора, Русе, Бургас, Варна, Плевен, Шумен, Пловдив и София. Гости в студиото - Милена Крумова и Неди Миладинов от групата.

Фестивалът на червенокръстките филми с мото “Агресия – хуманизъм - кино"
"България днес" - 13.10.2017

РЕКЛАМА