site.'.bnt1 Неделя от 12:30 ч.

РЕКЛАМА

Какво постигна България с европредседателството? 00:28:04

24.06.2018 | #Европа

Какво постигна България с европредседателството?

Какво постигна България с европредседателството?
Световното по футбол започна 00:27:29

17.06.2018 | #Европа

Световното по футбол започна

Световното по футбол започна
Среща в София на европейските земеделски министри и ръст на биоземеделието 00:25:57

10.06.2018 | #Европа

Среща в София на европейските земеделски министри и ръст на биоземеделието

Среща в София на европейските земеделски министри и ръст на биоземеделието
Европа срещу пластмасата 00:26:36

03.06.2018 | #Европа

Европа срещу пластмасата

Европа срещу пластмасата

Вижте всички броеве


Тематичните рубрики в новата продукция ще показват различните решения на отделните държави по важни за гражданите проблеми. Идеята на екипа е чрез популяризиране на чуждите примери, българските зрителите да получат полезна информация и да формират своя позиция по социални, обществени и потребителски въпроси.

Всяка от темите в предаването „#Eвропа“ ще бъде представяна аналитично, а атрактивни виртуални графики ще демонстрират отделните параметри на проблема и ще дават възможност за точни съпоставки.

„Няма да пропуснем възможността да показваме добрите примери и да разказваме за българските успехи“ – споделя продуцентът на предаването Татяна Тасева и уточнява, че гости в новото предаване на БНТ ще бъдат хора, успели да осъществят и развият своя идея у нас, чужденци, които управляват бизнес в България и българи, завърнали се от чужбина, за да осъществят мечтите си тук.

Европеисти и анализатори на процесите в ЕС ще внасят експертната гледна точка по всяка от темите във фокуса на предаването.

Във всяко издание на „#Eвропа“ ще намира място и специален репортаж за една от страните в семейството на ЕС, както и модул за европейските лидери – разказ за емблематични фигури от съвременността, променили историята на Европа.

Визуалната стилистика на предаването приближава традиционната телевизионна визия до уеб културата.

Водещ на предаването „#Eвропа“ е младият и талантлив журналист на БНТ Петър Георгиев, който от 2016 г. е репортер в дирекция „Информация“. Публикувал е материали в български, британски и германски печатни и електронни медии и е преминал стажантски програми във вестниците „Гардиън“ и „Обзървър“ и в телевизия “Sky Sports”. Петър Георгиев е възпитаник на 91-ва Немска гимназия в София, а журналистическо образование е получил в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и в Университета в Нюкасъл, Великобритания. През 2017 работата му бе откроена с награда от конкурса "Mtel Media Masters".


Екип

Татяна Тасева

Татяна Тасева
Продуцент

Петър Георгиев

Петър Георгиев
Водещ

РЕКЛАМА