site.'.bnt1 Неделя от 12:30 ч.

РЕКЛАМА

Доверието в новините 00:28:02

18.03.2018 | #Европа

Доверието в новините

Доверието в новините
Как добрата идея се превръща в успешен бизнес? 00:26:51

11.03.2018 | #Европа

Как добрата идея се превръща в успешен бизнес?

Как добрата идея се превръща в успешен бизнес?
Европейски проекти за умни градове 00:27:19

04.03.2018 | #Европа

Европейски проекти за умни градове

Европейски проекти за умни градове
Връзките между университетите и бизнеса 00:27:45

25.02.2018 | #Европа

Връзките между университетите и бизнеса

Връзките между университетите и бизнеса

Вижте всички броеве


Тематичните рубрики в новата продукция ще показват различните решения на отделните държави по важни за гражданите проблеми. Идеята на екипа е чрез популяризиране на чуждите примери, българските зрителите да получат полезна информация и да формират своя позиция по социални, обществени и потребителски въпроси.

Всяка от темите в предаването „#Eвропа“ ще бъде представяна аналитично, а атрактивни виртуални графики ще демонстрират отделните параметри на проблема и ще дават възможност за точни съпоставки.

„Няма да пропуснем възможността да показваме добрите примери и да разказваме за българските успехи“ – споделя продуцентът на предаването Татяна Тасева и уточнява, че гости в новото предаване на БНТ ще бъдат хора, успели да осъществят и развият своя идея у нас, чужденци, които управляват бизнес в България и българи, завърнали се от чужбина, за да осъществят мечтите си тук.

Европеисти и анализатори на процесите в ЕС ще внасят експертната гледна точка по всяка от темите във фокуса на предаването.

Във всяко издание на „#Eвропа“ ще намира място и специален репортаж за една от страните в семейството на ЕС, както и модул за европейските лидери – разказ за емблематични фигури от съвременността, променили историята на Европа.

Визуалната стилистика на предаването приближава традиционната телевизионна визия до уеб културата.

Водещ на предаването „#Eвропа“ е младият и талантлив журналист на БНТ Петър Георгиев, който от 2016 г. е репортер в дирекция „Информация“. Публикувал е материали в български, британски и германски печатни и електронни медии и е преминал стажантски програми във вестниците „Гардиън“ и „Обзървър“ и в телевизия “Sky Sports”. Петър Георгиев е възпитаник на 91-ва Немска гимназия в София, а журналистическо образование е получил в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и в Университета в Нюкасъл, Великобритания. През 2017 работата му бе откроена с награда от конкурса "Mtel Media Masters".


Екип

Татяна Тасева

Татяна Тасева
Продуцент

Петър Георгиев

Петър Георгиев
Водещ

РЕКЛАМА