Сутрешният блок на обществената телевизия бе отличен с наградата „Достойните българи“ в традиционната инициатива на вестник „24 часа“. Екипът на предаването помогна на ученичката Сара Илиева да сбъдне мечтата си и да участва на Олимпиадата по математика в Тайланд. Разходите за пътуването бяха непреодолимо препятствие пред изявеното момиче, но участието й в Сутрешния блок на БНТ трогна множество хора и средствата бяха събрани за по-малко от час.

Споделете с приятели


„Имахме невероятното удоволствие да изпитаме едно щастие, което хората, работещи нашата професия изпитват рядко, а именно бързо да видим резултата от нашата работа. Преживяхме това щастие два пъти – един път с това, че нашите зрители помогнаха на Сара да замине на Олимпиадата по математика в рамките на няколко минути и втори път, когато Сара се върна със златния медал“ – сподели продуцентът на предаването Албена Колчакова, която получи наградата за екипа заедно с малката Сара.

В 17-годишната история на наградата „Достойните българи“ почетното звание е било присъждано на кампанията на БНТ „Великите българи“, на инициативите „Училище без бариери“ и „Непознатата история на Стилияна“. За приноса си в представянето и популяризирането на добрите примери в нашия живот през годините с наградата са удостоявани продукциите на БНТ „Зелената линейка“, „България от край до край“, „Малки истории“, а тази година и информационната програма „Сутрешен блок“, Добрина Чешмеджиев, Надя Обретенова, Владо Береану, Йордан Димитров, Благой Цицелков, Аделина Радева и Ирен Леви са сред журналистите от екрана на обществената телевизия, чийто професионализъм е бил откроен в кампанията. През 2015 г. Българската национална телевизия бе удостоена с признанието „Достойните българи“ за успеха при провеждането на Международния песенен конкурс „Детска Евровизия“.

Честито на екипа на Сутрешния блок на БНТ!

Дълбока благодарност на отзивчивите достойни българи,

които помогнаха на Сара

и пожелаха да останат анонимни!