Дженифър Ан Гарнър е родена на 17 април, 1972г. в Хюстън, Тексас. Израстнала е в семейството на учителка и инженер. Тя е средната от трите дъщери в семейството. На девет годишна възраст родителите й я записват на балет. Юношестките й години са...

Споделете с приятели


Дженифър Ан Гарнър е родена на 17 април, 1972г. в Хюстън, Тексас.

Израстнала е в семейството на учителка и инженер. Тя е средната от трите дъщери в семейството.

На девет годишна възраст родителите й я записват на балет.

Юношестките й години са отдадени на уроците по танци. Още от ранна детска възраст, при Дженифър основна роля играе не толкова таланта й, колкото силната решителност движена от любов към сцената.

Тя се записва в Университета Денисън, където учи химия.

По-късно променя решението си - страстта й към сцената е по-силна от любовта към науката.

След завършването на колежа, Дженифър се премества да живее в Ню Йорк, където се издържа като чисти по домовете и се опитва да направи кариера в киното и телевизията.

През 1995г. е първото й участие в телевизионен филм - "Зоя", на режисьора Ричард Кола. След него младата актриса се снима в няколко телевизионни сериали като "Dead Man's Walk"(1996); "Significant Others(1998); "Time of Your Life"(1999);

По време на снимките на сериала "Фелисити"(1998), Дженифър се запознава с бъдещият си съпруг Скот Фоли.

Красивата актриса става известна с ролята си на агент Сидни Бристоу в сериала "Наричана още...(2001)

През 2001г., тя се снима в известната историческа кинопродукция "Пърл Харбър, а една година по-късно партнира на Леонардо Ди Каприо във филма "Хвани ме, ако можеш".

Последната й роля е във фантастичният екшън на режисьора Марк Стивън Джонсън - "Daredevil"(2003), където неин партньор е Бен Афлек. Вдъхновена от силата на героините си Агент Бристоу и Електра, Дженифър продължава да спортува кикбокс. Но за разлика от тях, тя обича да готви и да се грижи за градината в къщата си в Сан Фернандо Валей.