За шеста година Българската национална телевизия, съвместно със Столичнаобщина и „Пътна полиция“събраха децата на коледен спектакълв Централния военен клуб. Социално-отговорната кампания на БНТ „Спри, детето запази“, отново призова шофьорите да бъдат толерантни и особено внимателни към най-малките участници в движението. Актьорите от „Весел столичен светофар“ към Съвета по безопасност за движение на децата по пътищата към Столична община, под ръководството на Симеон Симов, провокираха децата с въпроси за тяхната безопасност на пътя. С много песни и танци малчуганите посрещнаха Дядо Коледа и лично от него получиха своите подаръци. Тази година специални гости на празника бяха децата от Дом „Свети Иван Рилски“ в София.

Споделете с приятели


“За нас е голямо удоволствие да посрещнем отново децата, както сме го правили през цялата година. Столична община с медийното партньорство на БНТ продължава да изгражда учебни площадки за безопасно движение и приложно колоездене в детските и учебните заведения. Броят им вече е надхвърлил 100, като всяка година изграждаме около 16. Така даваме възможност на децата, когато провеждат час, още от ранна детска възраст да усетят риска и опасностите на пътя. Защото на тези площадки часовете са много по-различни: децата под формата на игра научават от възпитателите основните правила“ - сподели Симеон Симов - секретар на Съвета по безопасност за движение на децата към Столична община.

В тематичната програма, която е изцяло в духа на кампанията на БНТ –„Спри,детето запази“ участваха танцьорите от формация „Emotion Dancing School“, популярният водещ Драго Драганов, пя и танцува заедно с всички деца.

За магията на празника допринесоха илюзионистите Боби Шоу, Десислава Димитрова-Шехерезада и Ивокс Меджик. Коцето Калки - посланик на кампанията заедно със сина си Тео изпяха за децата и техните родители любими песни.

„Вече 6 години „Спри, детето запази!“ е една от най-ярките обществено значими кампании на БНТ, но много по-важното е, че в навечерието на Рождественските празници ние, лицата на БНТ, сме заедно с децата на нашите колеги и децата, лишени от родителска грижа от дома „Свети Иван Рилски“, заяви Драгомир Драганов.

От 2012 година кампанията „Спри, детето запази“, апелира за толерантност на пътя и най-вече за повече внимание към най-малките участници-децата.През годините под знака на кампанията са изградени десетки пешеходни пътеки, над 120 са осветени, монтирани са предупредителни знаци с логото на кампанията на ключови пешеходни пътеки пред училища и детски градини в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. В летните месеци се провеждат национални специализирани лагери по безопасност на движението в курортен комплекс Равда.

Всяка година в рамките на кампанията в детските градини се изграждат специализирани учебни площадки, на които децата демонстрират познанията си за правилата за улично движение управлявайки миниавтомобили и мотоциклети.В рамките само на тази година са открити 16 нови детски комплекса за обучение по безопасност на движението.