РЕКЛАМА


Катерина Евро представя празнично меню за Великден.

Агнешка дроб сарма

Ориз – 1 ч.ч.
Лук – 1 глава
Агнешки дреболии – 1 пакет
Пресен джоджен – 1 връзка
Пресен лук – 3 връзки
Пресен чесън – 2-3 връзки
Магданоз – ½ връзка
Сладък червен пипер - 1 с.л.
Лют червен пипер - 1 ч.л.
Черен пипер
Сол

За заливката:

Кисело мляко – 1 ч.ч.
Брашно – 2-3 с.л.
Яйца – 2 бр.
Индийско орехче - 1/2 ч.л.
Черен пипер - 1/2 ч.л.
Сол

Сварете агнешките дреболии в подсолена вода. Нарежете връзките пресен лук на ситно. Загрейте олиото в дълбок съд и сотирайте лука за минута-две. Посолете и подправете с черен пипер. Сипете ориза и запържете за кратко, докато зрънцата му станат прозрачни. След това добавете 2 чаени чаши от бульона, в които се варят дреболиите, и гответе докато оризът поеме течността.

Пригответе заливката за дроб сармата като разбиете яйцата с киселото мляко. Подправете със сол и черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте финално. Нарежете агнешките дреболии на парчета. Накълцайте ситно листата пресен джоджен и стръковете пресен чесън. Свалете съда с ориза от котлона и прибавете вътре месото и зелените подправки. Разбъркайте, добавете лъжица червен пипер и долейте още една чаша от агнешкия бульон. Залейте със заливката и прехвърлете ястието във фурната на 200 С за 30-35 минути.

Пролетна салата с фаршировани яйца

За салатата:

Зелена салата – 1-2 бр.
Репички – 1-2 връзки
Краставица – 1-2 бр.
Пресен чесън – 1-2 връзки
Пресен лук – 1-2 връзки
Чери домати – 100 г

За фаршированите яйца:

Яйца – 4 бр.
Майонеза – 2-3 с.л.
Горчица – 2-3 с.л.
Пушен червен пипер – 1 ч.л.
Черен пипер
Сол

Сварете 3-4 яйца твърдо за 9-10 мин. Охладете ги под студена вода, за да ги обелите след това по-лесно. Нарежете марулята, репичките, краставицата и чери доматите. Поставете зеленчуците в дълбока купа за салата. Добавете пресните лук, чесън и половин връзка копър, нарязани на ситно.

Разполовете сварените яйца внимателно и извадете жълтъците. Поставете ги в купичка и добавете майонезата и горчицата. Подправете с пушен червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Добавете накълцани ситно няколко стръка копър и разбъркайте. Напълнете белтъците със сместа. Подправете салатата със зехтин, прясно изстискан сок от лимон и сол. Разбъркайте добре и подредете отгоре фаршированите яйца. Гарнирайте с цели стръкчета копър и сервирайте.

Дроб сарма и великденска салата
"Храна за душата" - 24.04.2019

РЕКЛАМА