Докато Ая спеше

Невинен детски сън сред театралния кошмар на деняДрама

Държава: България
Година: 2015
Времетраене: 90 минути
За продукцията

Сценарист и режисьор: Цветодар Марков

Оператор Кирил Паликарски

Музика Теодосий Спасов

В ролите: Стефан Денолюбов, Ая Мутафчиева, Юлиан Вергов, Георги Кадурин, Ирини Жамбонас, Стефан Мавродиев, Юлиян Вергов, Станка Калчева, Емил Емилов и др.

Втори игрален филм на режисьора Цветодар Марков /"Лов на дребни хищници"/, дебют за оператора Кирил Паликарски и специално отправена роля за актьора Стефан Денолюбов /"Урок", "Слава"/

в сюжет за професионализма и задкулисието в един столичен театър, разкроен между работата "в името на изкуството" и властта - с пазарния вкус на деня...

Седемгодишната Ая прекарва много време в театъра, защото баща й Асен е актьор. Една вечер Ая заспива в апаратната.

След края на представлението интригите, предателствата и напрежението в театралната трупа ескалират.

Причината е поредното конюнктурно решение на циничен и некомпетентен театрален директор, който заменя в репертоара спектакъла "Ричард ІІІ" с "Вуйчо Ваньо", като в главната роля, вместо Асен, е поканен друг актьор - Боян, по-печеливша и фаворизирана телевизионна звезда.

Режисьорът на постановката не може да се справи и клакира избора с колежка - журналистка. Ситуацията потъпква професионализма с "голяма реклама". Асен е отчаян, съпругата му Мила е уморена и прибира заспалото им дете у дома, където най-ценният пристан за семейството остава любовта.

Филмът


Филмът "Докато Ая спеше "| БНТ Култура.бг

Награда „Златна роза” за най-добър актьор на Стефан Денолюбов от Фестивала българския игрален филм във Варна