РЕКЛАМА


В предаването:

На Международния ден на авиацията и космонавтиката в предаването „Добро утро с БНТ2" от студиото в Пловдив разказваме за приноса на България към космическата наука. В пряко включване от Музея на авиацията репортерът Николай Райшинов и Веселина Атанасова – старши експерт в Музея на авиацията, представят най-любопитните експонати – костюма на първия български космонавт, храни за космонавти и други.

В студиото водещият Владислав Севов разговаря с доц. д-р инж. Атанас Начев – преподавател в Техническия университет - София, филиал Пловдив, за да разберем какъв е интересът на младите хора към специалността авиационна техника. На летателна площадка „Марица" репортерът Мариела Хубинова представя студента на Техническия университет в Пловдив, който има най-висок успех и ще има честта днес да даде старт на летателния ден по повод празника.

С Лора Христозова от Регионалния етнографски музей в Пловдив, с Мирко Попов – преподавател в училището за ученици с увреден слух и с Тодор Петев от фондация „Моят музей" акцентираме на идеята музеите да бъдат превърнати в образователна среда, както се случва в цял свят. В пряко включване от Музея на авиацията показваме как реално залите и експонатите могат да бъдат превърнати в образователна среда и какви са впечатленията на учениците.

Музеите като образователна среда. Излъчванe от Пловдив
"Добро утро с БНТ 2" - 12.04.2018

РЕКЛАМА