РЕКЛАМА


В този брой на предаването от студиото в Благоевград:

За поклонническите пътувания, за духовното обогатяване на вярващите, за поводите и местата за такива пътувания и доколко е популярен поклонническия туризъм - разговор с отец Светослав Кючуков от Неврокопската епархия и Костадинка Величкова, която е поклонник и от години посещава манастири и храмове в България. В Румъния е посетили 22 манастира и черкви.

Ще видите и репортаж от Светата Рилска обител - най-предпочитаната дестинация за поклоннически туризъм. За празника на манастира - 19 октомври, много български поклонници и вярващи от чужбина пристигат, за да се поклонят пред мощите на Свети Иван Рилски - покровителят на българския народ.

Във втората част на предаването ще научите как се изработват дамски колани от мъниста, какви техники прилагат занаятчии от град Разлог и района при изработването на оригинални аксесоари. По темата ни гостува отец дякон Георги Кацаров, който познава техниките за изработка на такива накити. Ще видите и репортаж за стария занаят, който възражда Веска Жегова от град Разлог.

За поклонническите пътувания и духовното обогатяване на вярващите
"Добро утро с БНТ 2" - 16.10.2017

РЕКЛАМА