РЕКЛАМА


Война за любов през две световни войни...

От Париж през "бел епок" до Холивуд през 30-те, от Англия през Втората световна до лозята на Шампан, "До утрото на новата ни среща" описва 43 години от живота на три необикновени жени, които никога не се отказват да поемат риска.  В периода на две световни войни - от 1913 до 1956 - с нелепи ходове на дипломацията, чийто маневри потапят Европа в конфликт и разбиват завинаги устоите на Едуардовата епоха, Ив дьо Лансел и нейните две дъщери постоянно отхвърлят ограниченията, наложени им от обществото и смело посрещат последствията от своя избор в името на любовта и родината. Ив първа приема предизвикателството. Звезда в парижки мюзикхол преди Първата световна война, любовта прекъсва кариерата й, за да влезе в света на международната дипломация като съпруга на богатия вдовец Пол дьо Лансел и Царица на шампанското. Дъщеря й Делфин се издига в звезда на френското кино, другата - Мари Фредерик или "Фреди"  - превзема небето сред първите жени-пилоти на военни самолети.

Най-амбициозният роман на Джудит Кранц е заснет наполовина в Англия с епизоди от Америка и Франция. Сериалът предлага богата картина на парижките булеварди, нощния живот в Холивуд, света на киното и окупацията във Франция, историята на британската военна авиация и ситуацията в поствоенна Европа.

Известната авторка на романтични бестселъри Джудит Тачер Кранц, наричана още Джуди, е американка с еврейски произход, чийто романи се издават в 80 милиона копия на 50 езика по света. Седем от тях са адаптирани в телевизионни сериали, на някои от които съпругът й Стивън Кранц е изпълнителен продуцент.  Родена в Ню Йорк, Кранц завършва колежа Уелсли край Бостън и заминава за Париж, за да влезе в света на модата и елегантните партита заедно с Марлене Дитрих, Орсън Уелс и Юбер дьо Живанши. На 50 години завършва първия си роман "Любов и омраза в Бевърли Хилс"/Scruples/, който с отпечатването си оглавява Листата на бестселърите на сп. "Ню Йорк таймс". За следващия "Принцеса Дейзи" получава чисти 5 млн. долара в аванс и рекордната сума  - 3.2 милиона от продажба на правата за книгоразпространение. Първото място сред бестселърите е завоювано и от следващите й романи: "Дъщерята на Мистрал", "До утрото на новата ни среща", "Ще превзема Манхатън", "Любовни двойки", "Блясък", "Пролетна колекция". Пише оригинален телевизионен сценарий "Тайните на Джудит Кранц" /1992/...Издава биографичния роман "Секс и пазар: Изповедите на едно красиво еврейско момиче".

6-сериен телевизионен филм.

Романтична драма.

Великобритания, САЩ, 1989г., 50 мин.

По романа на Джудит Кранц.

Режисьор Чарлс Джарът

В ролите: Хю Грант, Майкъл Йорк, Кортни Кокс, Миа Сара, Бари Бостуик и др.

Стриктно възпитавана в буржоазните традиции на своето провинциално семейство през Първата световна война, Ив Кодер е  недоволна от предрешеното си бъдеще. Непокорството я отвежда далече. Напуска дома, заминава за Дижон и скоро се превръща в звездата на музикалните клубове в Париж под името Мади. Впоследствие изоставя блясъка на сцената, за да сключи богат брак с граф Пол-Себастиян дьо Лансел - по-малкият син на виден аристократ, от чийто владения в Шампан се произвежда най-качественото вино във Франция. Пол дьо Лансел е фамилно натоварен с кариера във външната политика и дъщерите им израстват в постоянен трафик и кореспонденция - от Австралия до Лос Анджелис. Ив е великата господарка на Шампан. По-малката й дъщеря Мари-Фредерик - Фреди наследява майчиното безразсъдство. Израснала в Калифорния, на 16 години тя вече е пилот. През Втората световна война лети с военни самолети в Британия - гордата червенокоска покорява мъжете с шеги и предизвикателен поглед. След инцидент остава пилот в гражданската авиация на Франция. По-голямата й сестра Делфин - изящна, талантлива и дива - лудува из нощния живот в Холивуд през 30-те. От задоволяване на каприз и почти на шега  се явява на екранни проби в Париж и бързо се превръща в звезда на френското кино между двете войни. Рискува живота си в окупирана Франция заради една любов и това калява характера й. Импулсивността се обръща в кураж на висока цена...

Превратностите в света се преплитат с будоарните истории и обществените интриги, докато трите дами воюват за своя личен избор въпреки всичко ...

Златна Романова

БНТ новини Още новини
България се прекланя пред живота и делото на Апостола на свободата

12:01

България се прекланя пред живота и делото на Апостола на свободата

България се прекланя пред живота и делото на Апостола на свободата
Приеха обхвата на толсистемата

11:53

Приеха обхвата на толсистемата

Приеха обхвата на толсистемата
Борисов се срещна с директора на Международната организация по лозата и виното

11:48

Борисов се срещна с директора на Международната организация по лозата и виното

Борисов се срещна с директора на Международната организация по лозата и виното

Филми в програмата днес
Приключенията на Илайъс

БНТ 1 | 19.02.2020 14:30

Приключенията на Илайъс

Приключенията на Илайъс
Островът на сините птици 00:00:17

БНТ 1 | 19.02.2020 14:45

Островът на сините птици

Островът на сините птици
Историята, която трябваше да се случи

БНТ 2 | 19.02.2020 16:15

Историята, която трябваше да се случи

Историята, която трябваше да се случи

РЕКЛАМА